ochtendhumeur

Een dochter met ochtendhumeur

Help mijn dochter heeft een ochtendhumeur en iedereen moet het geweten hebben. Ze is een engeltje, maar ’s ochtends als ze pas uit haar bed komt is ze een duivel. Ze heeft last van een mega ochtendhumeur en steekt dat niet onder stoelen of banken, ze is zoals altijd recht voor de raap ermee. En dat op nuchtere maag.

“Jij mag dat niet”, “Nee”, “Ik wil niet” en meer van dat leuks

In het begin denk je nog dat ze gewoon een ambetant momentje heeft. Wat later ben je verrast dat die ambetante momentjes ochtend na ochtend volgen. En niet zo heel veel later besef je dat dit ‘ochtendhumeur’ noemt. En mijn kleine meid heeft er eentje waar je U tegen kunt zeggen. Het is een engeltje, maar niet in de ochtend.

Heel vaak geraakt ze al niet uit haar bedje. Ze hoort ons wel binnenkomen in haar kamer, proberen haar rustig te laten wakker worden, vertellen wat tegen haar en wrijven haar een beetje wakker. Zij? Draait haar nog eens om, zet haar knuffeltje over haar ogen en doet alsof we lucht zijn. Heel vaak gepaard met de woorden ” laat mij met rust”. Dan weet je dat je gaat zweten. Het is vervolgens een hele struggeling om haar uit haar bedje te krijgen en in de badkamer te laten gaan. Hoe zo’n ochtendhumeur er juist uitziet? Wel, je mini die met niets tevreden is en over alles een andere mening heeft. Die weent, schreeuwt en hysterisch doet. Het begint meestal met de kleren. Kies je een rokje wilt ze die dag een jurkje, kies je een jurkje wilt zij een broek. De sokken wilt ze niet en de onderbroek kriebelt. Nu dat haar potjestraining zo goed verloopt (juih) stimuleren we haar iedere ochtend om op het potje te gaan, helaas, daar heeft ze in de ochtend geen zin in. Haar tanden wilt ze niet poetsen en haar niet kammen, als mama haar helpt moet papa haar helpen en andersom. Dit dan, maar een tempo trager én heel veel geween. Ook dat.

Ochtendhumeur pret voor mama

Wat zo’n ochtendhumeur met deze mama doet? Wel… waar kan ik beginnen? Ze blijft gaan, eindeloos lang, tot je mama zenuwen die je echt aan het opsparen bent echt niet meer kunt bedwingen, tot je begint te roepen en haar probeert te laten kalmeren, waarop zij nog een trapje verder gaat. Ontspannen dat je dan op je werk toekomt… Ongelooflijk. Die ochtenden kijk ik uit naar mijn latte macchiato op het werk, waar ik in alle rust kan starten aan mijn werkdag. Dag geeft rust!

Ik moet wel bekennen dat heel vaak, eens ze beneden is haar ochtendhumeur als sneeuw voor de zon lijkt te verdwijnen. Vaak, als in niet altijd. Nee, hoor sommige ochtenden blijft ze verder gaan. Wilt ze drinken, wel eten of toch geen eten, cornflakes of toch een boterham, wilt ze op de schoot zitten en 2 minuten erna op haar eigen plaats, wilt ze spelen maar speelt ze niet kortom weet ze met haarzelf geen blijf. Het is gelukkig maar ochtendhumeur, maar wat geeft dat als mijn kleine meid later in de puberteit gaat komen? Help. Hierbij in het achterhoofd houden hoe ik vroeger was in die periode – dubbele help!

ochtendhumeur ochtendhumeur ochtendhumeur ochtendhumeur ochtendhumeur

Eén gedachte over “Een dochter met ochtendhumeur

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: