huisdier

Een huisdier nemen met kleine kinderen?

Ook een huisdier neemt een volwaardige plaats op in het gezin. Naast spelen en verzorgen is het ook vooral aandacht dat dieren op tijd en stond vragen, naast al die aandacht van je mini’s. De kids willen graag een huisdier maar we twijfelen, ons leven is nu al bij momenten zo hectisch. 

Huisdier ervaring

Momenteel hebben we geen huisdieren en dat knaagt soms – vooral bij de kids. We hebben wel al dieren gehad en ja, we zien dieren doodgraag. Maar vooral de verzorging houdt ons tegen.

Toen mijn man en ik pas samen waren, hadden we een poes. Een Britse korthaar, prachtbeest. Filou vroeg en kreeg heel erg veel aandacht. Dat ging allemaal heel erg goed tot Mathis geboren werd. Vanaf het moment dat ik uit het ziekenhuis kwam, bekeek hij mij niet meer. Heel bizar. Als ik hem wou aaien, beet hij naar mij. Mathis heeft hij nooit iets misdaan maar hij was niet echt meer die gelukkige poes die we kende.

Op een moment werd het wat moeilijk. Mathis die begon te kruipen, kattenhaar overal, Mathis die de poes niet altijd even lief aaide, ongerustheid, de poes die aandacht wou maar niet van mij, waardoor hij zich op de meubels stortte. We waren juist verhuisd en alles was nieuw en toen was het plots niet leuk meer om Filou in huis te hebben. Gelukkig vonden we een super goede nieuwe thuis voor hem, waar hij terug alleen was en terug als een koning leefde.

huisdier

Een konijn in huis

Wat later hebben we nog een konijn gehad, vorig jaar ergens. In een zotte bui zijn we zo’n lief, klein, zacht konijntje gaan halen. Het liep los in de living en was heel eigen. Tot ook die in zijn puberteit kwam. Hij mocht buiten loslopen want kon niet weg in de tuin, probeerde ook niet. Tot op een moment hij toch een doorgang vond, 3 dagen waren we hem kwijt. De kids in tranen. En toen hij terug kwam was hij alles behalve happy om terug in zijn kooi te gaan, meneer had vrijheid geroken. We vonden het wat zielig dus brachten we hem naar familie met een heel groot konijnenhok, inclusief vriendjes. Daar was hij wel graag! Hij kwam altijd iets zeggen als wij aan de draad stonden. Onlangs is hij toch weer ontsnapt en heeft hij het helaas niet gered, we hebben hem dood teruggevonden. Mathis had het er heel moeilijk mee.

Huisdier nemen of niet?

Ik vind het moeilijk, ik zie heel graag dieren maar ik vind het toch veel werk. Zeker met jonge kinderen in huis die veel aandacht vragen. Ook huisdieren moeten op tijd en stond naar de dierenarts, moeten aandacht krijgen, willen spelen, moet je achter eten en verzorging gaan. Filou had speciale voeding nodig dus we moesten op tijd en stond in de winkel geraken. Ik geraak vandaag al nooit in een winkel, bestel al mijn boodschappen online, laat staan dat ik op tijd in de dierenwinkel geraak 🙂

En toch wringt het soms, Mathis zou heel graag een huisdier hebben. Hij is een knuffelbeer, wilt een diertje om aandacht te geven. Hij is er heel lief voor, dat hebben gezien met het konijn. Maar op het einde van de rit is het wel altijd mama die instaat voor de verzorging. Dus ik ga het nog even achter de hand houden, voorlopig nog geen huisdieren bij ons. Misschien als de kinderen groter zijn, minder aandacht nodig hebben en ik mijn aandacht terug kan vestigen op iets nieuw. Want denk eraan, als je een dier in huis neemt is het belangrijk dat je er tijd voor kunt vrijmaken!

8 gedachten over “Een huisdier nemen met kleine kinderen?

 1. Wij twijfelen al zo lang over een hondje. Mijn man wil dat super graag (en de kids uiteraard ook), maar ik blijf dat mijn uitstellen.

  1. Ja zo’n lieve schattige puppy die zindelijk gemaakt moet worden, gekamd, hondenschool, … 🙂 maar het is schattig zonder twijfel. Alleen Altijd die tijd eh

 2. Of het voor onze huisdieren een pretje was weet ik niet.

  Maar onze huisdieren hebben mij wel gevormd.

  Diervriendelijke groet,

 3. Ja, ik ben het helemaal met je eens. Een huisdier vraagt veel werk en tijd. Wij hadden lange tijd een hond. Maar die is vorig jaar gestorven. Het doet nog te veel pijn om een nieuwe hond in huis te halen, misschien later. Maar nu pas besef ik hoeveel tijd daar wel niet inkroop.

  1. Zeker als ze klein zijn is het allemaal zo schattig en zie je vaak het werk niet. En zoals je zegt een dier verliezen is ook niet makkelijk als je het zo lang in je gezin gehad hebt

 4. Hier willen de mini-me’s graag een hondje… maar daar hebben wij te weinig tijd voor… misschien komt er ooit een poes, want een diertje in huis vind ik zelf ook leuk.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: