mama

Een overvolle kalender: plan van aanpak

Herkennen jullie het gevoel dat je te veel te doen hebt en te weinig tijd hebt? Wel dat gevoel heb ik iedere dag. Mijn kalender is ondertussen onoverzichtelijk, staat vol leuke en minder leuke activiteiten en is ondertussen volgeboekt tot september. September for real, we zijn juli!

Op zoek naar gaatjes in de overvolle kalender

Ik probeer even de handrem op te zetten, want dit tempo kunnen we niet blijven volhouden. Allemaal leuk om een overvolle kalender te hebben, ieder weekend leuke activiteiten te plannen, weg te zijn van huis, naar vrienden te gaan en meer van dat. Heel leuk, maar op den duur gaat het ten koste van. Ten koste van wat allemaal eigenlijk? Je zit in de drive en gaat en gaat, die agenda raakt alsmaar voller en alsmaar langer op voorhand volzet. Zonder dat je eigenlijk er nog eens bij stilstaat of je nog eens af vraagt waarom. Wel nu is het moment voor die waarom.

We plannen en plannen maar, helaas zijn er maar 2 vrije dagen per week dus gemiddeld 8 per maand. Op die 8 dagen willen wij onze vrienden zien, willen wij verjaardagsfeestjes bijwonen of inplannen, af en toe nog eens een bezoekje brengen aan Plopsa of het zwembad. Niet te vergeten dat in dat zelfde weekend ook nog eens de poort moet geverfd worden, de boodschappen gedaan en ja ook helaas de strijk. Kun je geloven dat zelfs grote werken thuis ingepland moeten worden? Amper eens een vrij momentje thuis, om te genieten van alles rondom ons. Een gestructureerd leven is leuk, geeft rust in je hoofd maar een té gestructureerd leven eindigt weer in chaos. Believe me, vrienden die last minute hun date willen afzeggen schuiven onvermijdelijk op naar september. Gestructureerd zonder flexibiliteit. Gedaan ermee. In de maand juli hebben we nog één overvol weekend en dan is het gedaan ermee. Minimum 1 dag per week gaan we eens tijd maken om niets te doen. Eens in de zetel te hangen, eens wat onverwacht te doen en meer van dat. Niet alleen leuk voor mama & papa, ook de mini’s zullen het leuk vinden.

Bullet journal to the rescue

Misschien moet ik maar eens een bullet journal aanschaffen? Ik las erover op de site van Blogger Lilith. Het helpt misschien om te leren prioriteiten te stellen, het helpt misschien om mijn hoofd leeg te maken en het helpt misschien nog meer om een stil te staan met dat gerush. Zwart op wit zegt toch nog veel meer dan plannen in de digitale wereld. Ik heb veel to do’s, die ik even vaak vergeet en vooral waar ik te pas eens aan denk. Ik moet leren noteren & vooral leren prioriteiten stellen. Tussen al dat “gemoet” moet ik vooral genieten van en met mijn kinderen, het enige dat ertoe doet! Lees hier meer over de bullet journal. Hebben jullie ervaringen met de bullet journal?

mama mama mama

2 gedachten over “Een overvolle kalender: plan van aanpak

  1. Zoooooo herkenbaar (heb je mijn artikel van vandaag al gelezen?). Ik krijg het er soms gewoon benauwd van.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: