Boswandeling

Een wandeling altijd een goed idee

Ik vind het zalig om in de herfst samen met mijn gezin een wandeling te gaan maken. Om het bos in te trekken, de blaadjes onder de voeten te horen kraken, noten aan de bomen te zien en diertjes spotten. Amélie en Mathis vinden het leuk om zich uit te leven en zelf wat op ontdekking te gaan. 

Gaan we een wandeling maken?

Ik plan het zo nu en dan in onze agenda, een herfst wandeling. Genietend van de laatste zonnestralen of net van de eerste koude dagen. Het geeft zo veel energie om buiten te zijn. Om niet stil te staan bij de dagelijkse to do list maar om te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft. Ook de kids vinden het heel leuk. Hun regenlaarzen aantrekken en de vrije natuur in.

We hebben enkele prachtige bossen in de buurt waar we een leuke wandeling kunnen combineren met een speeltuin voor de kids. We starten altijd met de wandeling zelf want eens ze de speeltuin ontdekken is het nog moeilijk om ze verder te krijgen. De speeltuin is een beetje de beloning.

Het leuke aan de wandelingen in de buurt is dat ze aangepast zijn aan het niveau van mijn dochter. Een kilometer van max 2 kilometer. Er is één bos in de buurt met een kabouterwandeling, waar de kids uitgedaagd worden om naast hun wandeling ook een soort van activiteitenpad te doorlopen. Muziek maken in het bos, kookpot maken en vullen, op paadjes lopen, …

Mathis kan erg goed stappen, Amélie lijkt het nog wat moeilijk te hebben. Ze begint altijd heel enthousiast maar het komt wel geregeld voor dat ze snel moe geraakt. Dan smeekt ze papa om haar te dragen.

De beloning is niet alleen de speeltuin, maar ook de noodzakelijke pannenkoek. Een pannenkoek kan echt de motivatie extreem de hoogte in lagen. Belangrijke tip dus 🙂

Boswandeling Boswandeling Boswandeling

 

Eén gedachte over “Een wandeling altijd een goed idee

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: