Eerste tandartsbezoek

Een beetje zenuwachtig en moe, dat is eigenlijk de beste omschrijving van hoe Mathis zich voelde bij zijn eerste tandarts bezoek. Ook al wonen we in het mooie Limburg, onze tandarts bevindt zich nog steeds in Brussel. Iets met gewoontes enzo.

Hij is erg consequent in het poetsen van zijn tanden. ’s Morgens en ’s avonds doet hij dat super flink én helemaal alleen, mét elektrische tandenborstel. Het is een automatische geworden, alvorens hij zijn slaapkamer opzoekt gaat hij naar het toilet en poetst vervolgens zijn tanden. We moeten het zelfs niet meer vragen.

Wat voor Mathis heel belangrijk is, is de tube tandpasta. Het moet blauw zijn en liefst met een leuke tekening op, kinderen blijven kinderen. Mathis heeft zijn tube met een piraat en Amélie haar tube met Dora. Iedereen blij en tevreden.

En alzo waren we er redelijk van overtuigd dat de tandarts niets dan positiefs te vertellen zou hebben. Van Mathis zijn reactie hadden we dan weer wel wat schrik, hij en onbekende situaties is gegarandeerd een huilbui als resultaat. We hebben hem alvast proberen te vertellen wat er gaat gebeuren maar meestal is dat één oor in, één oor uit.

De tandarts was een kanjer, legde één voor één uit wat er ging gebeuren. Deed alles voor op zijn handje zodat hij elk geluidje herkende, elk instrument kon plaatsen en vooral kon voelen dat het geen pijn deed. En of hij dat flink deed! Terwijl de tandarts enkele instrumenten omtoverde met piratentermen, kreeg hij alsmaar een bredere glimlach op zijn gezicht. Mission accomplished!

Bovendien gaf de tandarts nog enkele interessante tips mee:

  • Laat het kind ’s morgens de tandjes zelf poetsen, maar jij als ouder neemt dit ’s avonds best zelf voor je rekening. Niets zo belangrijk als ’s avonds na een hele dag drinken en eten, de tandjes terug te reinigen.
  • 2 minuten poetsen is echt wel een must! Dit is nodig om alle restjes te verwijderen en tijd te maken voor ieder hoekje en plekje.
  • Spoelen met water voor zo kleine kinderen is niet nodig en wordt zelfs afgeraden. Het fluo dat achterblijft op de tanden, blijft ook na het poetsen zijn werk doen.
  • Er gaat niets boven een elektrische tandenborstel!

Veel succes!

tandarts

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: