moederschap

En daarom ben ik een gelukkige mama

Ik ben een gelukkige mama, ik ben een overgelukkige mama. Het leven van een mama is niet altijd rozengeur en maneschijn, dat moet ik jullie zeker niet vertellen. Maar dat mini’s hopen energie en geluk geven, staat als een paal boven water. Wat mij zoal gelukkig maakt?

Magisch recept tot een gelukkige mama

  • Magie van het moederschap

Het is gewoon een magisch gegeven, moeder worden. Je bevindt je in een onbekende wereld, die je onmogelijk kunt begrijpen als je niet zelf in de situatie zit. Het moederschap geeft je veel magische momenten. Momenten die jou als volwassen vrouw terug met beide voetjes op de grond zetten. Het moederschap haalt heel vaak het kind in jezelf naar boven, net als je fantasie, verbeelding en verrassing. Magie op en top.

  • De verwondering die mijn mini’s mij bezorgen

Hoeveel keer per week sta je niet naar je mini’s te kijken en denk je wauw of wow. Hun gevatte opmerkingen, hun kennis en kunnen. Ze verrassen mij vaak in alle opzichten. Geregeld kijk ik verrast naar mijn man omdat ik het niet lijk te vatten wat ze zeggen. Dat is niet alles, net zo vaak ik verwonderd ben door hun kunnen, zo vaak geraak ik verwonderd door kleine dingen in het leven. Het maken van pannenkoeken en twee helpende handen hebben die over gelukkig zijn, een bezoekje aan de bieb waar ik anders nooit ter wereld zou geraken en waar ik echt verwonderd ben door het aanbod en hoe een moderne bieb er nu uitziet.

Mijn mond viel open

  • De liefde van hen voor mij

Ik weet wel dat dit een fase is van komen en gaan, maar voorlopig mag hij nog lang komen. De fase waar mijn mini’s op mij af komen gelopen als ik thuis kom van het werk. Ze springen rond mijn nek, geven mij een dikke kus en knuffel. Of de liefste I love you als ik weg ga. Of als ze mij persé naast hun willen in de zetel, zodat ze dicht tegen mij kunnen aan kruipen of Mathis die fier een geweldige massage komt geven. Allemaal bijzondere momenten, waar mijn moederhart serieuze sprongetjes maakt.

  • Kleine geluksmomentjes

De schoonheid van het leven zit vaak in de kleine dingen. Samen uit eten gaan, een filmpje meepikken, die knuffel voor het slapengaan, samen liedjes zingen, samen praten, samen springen op de trampoline, een wandeling maken en meer van dat leuks. Onverwachte momenten, die geen geld kosten, enkel tijd en liefde.

Zo mooi kan het moederschap zijn.

moederschap moederschap

2 gedachten over “En daarom ben ik een gelukkige mama

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: