bos

En daarom moet je vandaag een boswandeling maken

Zondag lui lekker dag? Nee hoor! Zondag de ideale dag om het bos in te trekken. Zeker deze periode van het jaar heeft het bos veel te bieden, kunnen de mini’s zich laten verrassen door alles wat ze zien en is het gewoonweg zalig ontspannend om er rond te lopen.

Zondag bosdag

We trekken geregeld met de mini’s het bos in. Zeker in deze periode is het zo leuk om er samen een namiddagje in door te brengen. Het was me niet eerder opgevallen, maar de bladeren beginnen al van kleur te veranderen, eikels lagen overal, paddestoelen hebben we beschermd en diertjes hebben we gespot. Van het rapen van blaadjes van de eik, tot het fluiten op de hoedjes van de noten, mijn mini’s krijgen er geen genoeg van.

Het allerleukste aan het bos is de vrijheid, ze kunnen rondlopen zonder het gevaar van auto’s, kunnen springen over iets of zelfs stappen op boomstammen. Die vrijheid is geld waard & en een vrije zonder namiddag!

Op ontdekking

Mathis kan al wat stappen, kleine zus nog niet zo. Afgelopen zondag hebben we dus een wandeling van 2 kilometer gedaan – te weinig voor de energie van broer, perfect voor de zus. En we hebben al zo veel leuke bossen bezocht, van het kabouterbos tot de kabouterwandeling, zo lang er maar wat te beleven valt. En laat dat nu net het voordeel zijn van een bos! Ik kan het alleen maar aanraden om even het verstand op nul te zetten en samen met het gezin te genieten van de rust, stilte (alhoewel niet altijd van toepassing als mijn mini’s in de buurt zijn) en van de schoonheid van de natuur. Ja, dat krijgt SOMS zelfs deze mama eens stil.

Bezoeken jullie vaak een bos? Wat doen jullie dan zoal?

bos bos bos bos bos bos bos bos bos bos bos bos bos bos

3 gedachten over “En daarom moet je vandaag een boswandeling maken

  1. Niet vaak genoeg helaas (en dan zit je ook nog met dat gedoe met teken). Maar op zich lopen we vaak een ‘rondje Naarden-Vesting’. Niet echt bos, wel natuur. Het leuke vind ik dat we erna nog even het stadje ingaan en dan nog even een snackje of drankje doen in een cafeetje. Gezellig!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: