Thuisblijf mama

En ik diep respect heb voor thuisblijf mama’s

Ik schreef eerder deze week waarom ik bewust kies om fulltime te werken. Maar dat houdt niet tegen dat ik geen diep respect heb voor thuisblijf mama’s. Vaak een bewust keuze, niet altijd. Altijd klaarstaan in het teken van je gezin, nee niet iedereen is dat gegeven. Thuisblijf mama’s, hoe doen jullie dat?!

Go thuisblijf mama’s

Het feit dat ik zelf nooit (zeg nooit nooit) in deze categorie zal vallen wilt niet zeggen dat ik geen respect heb voor mama’s die wel deze bewuste keuze maken. Dag in, dag uit klaarstaan voor je gezin. Het lijkt me even zwaar als werken. Alle ‘lasten’ die op je schouders vallen, hopelijk vaak in combinatie met alle deugden. Het moederschap is zeker geen slecht verhaal maar dag in dag uit met je gezin bezig zijn, het moet je gegeven zijn! Alles in teken van die mini’s en je huishouden, jezelf op de tweede plaats cijferen. En dan vraag ik me af of iedereen in het gezin maar alles voor normaal neemt of als men toch stil staat met het diepe respect dat hoort bij de job van een thuisblijf mama.

In mijn ogen zijn thuisblijf mama’s, mama’s die altijd paraat staan voor de kids. Iedere ochtend de boterhammen maken, iedere avond het avondeten. Die ’s morgen de mini’s wekken en vaak ’s avonds ook de mini’s slaapwel kussen. Die instaan voor het gezin, de was en de spreekwoordelijke plas. Die als er op school een activiteit is waarbij er ouders gezocht worden ter ondersteuning, een sociale druk voelen om ook daar paraat te staan. Zo iemand die helemaal tegenovergesteld is van mij.

Ik hoop voor jullie dat je geregeld ook tijd hebt om zelf op adem te komen, voor eigen hobby’s en uitstapjes? Ik weet in ieder geval dat moest ik thuisblijf mama zijn, ik veel me-momentjes zou inboeken. Tijd om op adem te komen, om een koffietje te drinken en alles en iedereen rondom mij te negeren. Dat al het werk in de week zou gebeuren zodat weekends eindelijk family time kunnen zijn. Dé reden waarom verlof op vrijdag zo zalig is.

Respect dat jullie dat kunnen, week na week na week.

4 gedachten over “En ik diep respect heb voor thuisblijf mama’s

  1. En wij thuisblijfmama’s (alez, dedeze toch 😉 ) hebben bakken respect voor de uit huis werkende-mama’s. Ik doe het je (nog) niet na. Ik deed het ooit (tot mijn zoontje 4 jaar was) en weet dus dat het niet evident is om alles zomaar geregeld te krijgen.
    Maar niettemin zijn er, zoals je in je vorige post en in deze al aanhaalt, aan beide werelden zowel voor- als nadelen 🙂
    Al moet ik zeggen dat die me-time hier goed wordt ingepland, zenne 😉

  2. Heel mooi dat je dat respect uitdrukt. Ik krijg soms grijs haar van die discussies over het verschil tussen fulltime buitenshuis werkende moeders en thuisblijfmoeders. Alsof het ene beter zou zijn dan het andere? Uiteindelijk werken we allemaal full-time, is ieder gezin anders, en willen we allemaal het beste voor onze kinderen. We zouden elkaar daar beter wat meer in steunen.
    Ik kan me ook niet goed voorstellen hoe moeders met een full-time job het huishouden rond krijgen. Langs de andere kant loop ik als thuismama soms de muren op omdat vrijwel mijn hele dag zich op dezelfde plaats afspeelt.

    1. Zoals je zegt ieder gezin heeft andere wensen en noden en alleen jij zelf kan uitmaken wat de juiste beslissing is. En met je hele hart en liefde die beslissing omarmen x

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: