spelletjes spelen

Enthousiast spelletjes spelen na je werkdag, wij kunnen dat!

“Mama, spelen we een spelletje”.  Mijn spel, nee dat spel, nee dit. Waarbij ik alleen maar kan denken aan het feit dat ik graag mijn jas zou willen uitdoen, mijn schoenen op hun plaats zetten en aanvallen voor het avondeten. Even enthousiast spelletjes spelen als mijn mini  en dat na na een werkdag, wij kunnen dat!

Spelletjes spelen na een werkdag

Ik kom wat later toe, meestal schrok ik mijn avondeten binnen aangezien de mini’s al minimum 5 minuten langs mij staan om samen te gaan spelen. Spelletjes. Tuurlijk. Ik geef heel vaak toe, die kleine momenten in de week zijn onze quality momenten. Heb ik dan altijd evenveel zin om spelletjes te spelen? Absoluut niet! En toch doe ik het. Voor hun. En mezelf. Bovendien weten ze dat ze standaard bij mama moeten zijn voor gezelschapsspelletjes.

Mathis is 7 jaar dus hij houdt van hele andere spelletjes dan zijn zus. Zo gebeurt het dus dat wij telkens 2 spelletjes spelen. Hun aanbod van spelletjes is trouwens behoorlijk groot, ik kan niet ontkennen dat we variatie hebben op zulke spelletjes avonden. Ze kijken er soms al van ’s morgens naar uit, om samen met ons een spelletje te spelen en hun zinnen te verzetten. En die avonden zijn best leuk hoor. Eens ik mij over de druk van het spelen gezet heb toch. En vooral ook zo lang zij winnen. Anders krijgen die spelletjes avonden wel eens een andere dynamiek als je begrijp wat ik bedoel. Vooral Mathis kan moeilijk tegen zijn verlies en dat durft al eens resulteren in drama.

Zinnen verzetten

Uiteindelijk wil ik zelf niets liever dan mijn zinnen verzetten en wat tijd doorbrengen met mijn mini’s. Maar eerlijk, het is niet altijd even makkelijk. Na een werkdag ben je soms op. Is mijn energie weg, heb ik andere zaken aan mijn hoofd of willen mijn man en ik elkaar updaten van de dag. Maar dat is dan heel vaak buiten mijn mini’s gerekend. En ik kan het ze niet kwalijk nemen. Ook zij hebben ons gemist en willen wat tijd samen.

Dus ik beken, ik speel niet altijd en elk spelletje even graag. Ondertussen weten ze maar al te goed welke spelletjes ik het liefst speel en weten ze mij zo keer op keer rond hun vinger te draaien. Mathis en Amélie kregen bij Kerst een nieuw exemplaar. Eentje waar ze ook zonder hulp van mama mee kunnen spelen, mijn aanwezigheid is al genoeg. Ze kregen elk een spelletje van Smartgames – waarvan ze eigenlijk al een heel arsenaal hebben! En dat is soms wel een oplossing voor mijn ‘afterwork spelletjes spelen’ probleem.

Zelfstandig spelen

Amélie speelt nu geregeld het spel van Doornroosje. Amélie kan dit helemaal zelfstandig spelen, ik hou gewoon een oogje in’t zeil om te kijken of ze het goed doet. Ze zet het spelbord zoals aangegeven staat op het kaartje en laat of Doornroosje of de prins de weg afleggen. We zitten samen rond de tafel, zij hebben onze aanwezigheid. Mijn man en ik kunnen praten én we moedigen de kids aan bij het slagen van een opdracht. Iedereen tevreden!

spelletjes spelen

Amélie had ook het spelletje van Roodkapje, dat kan ze ook zelfstandig spelen maar merk ik dat ze iets vaker ondersteuning nodig heeft van mij. Doornroosje is iets makkelijker dan het roodkapje spelletje en deze laatste is ze dan ook sneller beu.

spelletjes spelen

Mathis heeft trouwens voor het eerst een Breinspelletje gekregen. Wat hij ook helemaal alleen speelt. Ideaal dus als broer en zus tegenover elkaar zitten. En zelfs papa speelt er geregeld enthousiast mee. Je moet je sterren leggen zoals op de puzzel in een boekje staat en moet vervolgens de overige sterren een plaatsje geven. Het spel wordt alsmaar moeilijk dus jaren speelplezier.

Spelen jullie veel spelletjes samen? Welk is jullie favoriete spel?

3 gedachten over “Enthousiast spelletjes spelen na je werkdag, wij kunnen dat!

  1. Wij houden het voorlopig bij ‘visjes vangen’ van HABA maar ik kijk al uit naar toekomstige spelmomenten. De zoon is nog maar 16 maanden oud.

  2. Hier ook grote fans van spelletjes en smartgames. Soms spelen we mee, en soms doen we het net zoals jullie: Zij een smartgame en m’n man en ik mee met hen aan tafel wat bijkletsen van de dag.
    Na het avondeten vaak een spel dat we met ons 4 samen kunnen spelen. Vaak verkiezen onze jongens een spel boven de tv en daar kunnen we alleen maar blij om zijn :-). Catan & Carcassonne (beide de juniorversie) zijn momenteel de favorieten.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: