6 jaar

Feestvarkentje Mathis – 6 jaar

We hebben weer een feestvarkentje in huis gehad, Mathis werd afgelopen weekend 6 jaar. En dat hebben wij goed gevierd, met 2 feestjes, taart, frietjes en natuurlijk veel cadeautjes. Ik neem nu toch echt wel afscheid van mijn kleuter… In de plaats krijg ik een leergierige zoon, die de wereld op een andere manier ontdekt en bekijkt.

Mijn 6-jarige knapperd

Het is echt waar, iedere leeftijd heeft zijn charme. Van een baby die de eerste stappen zet tot mijn kleine held van vandaag. Ik vind het bijna niet te geloven dat hij alweer 6 jaar geworden is. Hij is in mijn ogen al veel te groot geworden! En is duidelijk geen baby of kleuter meer. Hij is mijn grootste knuffelbeer maar observeert hoe langer hoe meer én interpreteer. Hij hoort veel te veel of soms net niet. Krijgt gelukkig nog steeds graag knuffels en juih applausje, ook terug kusjes. Het is geweldig om te zien hoe leergierig hij is om te leren lezen, hoe ongeduldig hij is om zelf te kunnen lezen in zijn Jommekes boekjes. Hoe je een echte conversatie kunt aangaan met een 6-jarige en hem ook echt kunt betrekken in keuzes en beslissingen. Het is soms wel even knipperen om te beseffen dat mijn baby geen baby meer is. En dat hij langzaam zijn mama loslaat, om gelukkig ’s avonds weer heel kort en krachtig in mijn armen te vliegen.

6 jaar

Feestjes in het kwadraat

Mathis telt alweer weken af naar zijn verjaardag, hij staat niet alleen graag in de picture, hij krijgt nog veel liever cadeautjes. Zaterdag ging hij eerst met de vriendjes en vriendinnetjes van de klas vieren. Samen zijn ze de binnenspeeltuin gaan onveilig maken. Dat was een succes. Combineer een binnenspeeltuin met frietjes, drankjes en snoep én je weet dat je de bende met moeite onder controle kunt houden. Maar ze hadden plezier, en dat telt. En kleine zus? Die huppelde vrolijk achter hun aan.

6 jaar

Op zondag vierde hij samen met de familie, in Pokemon thema. De versiering, cadeautjes en zelfs de taart waren erop afgestemd. We aten zijn lievelingseten én Mathis kreeg veel te veel speelgoed. Hij is grote fan van Transformers, zijn collectie is behoorlijk uitgebreid maar toch vond hij dat hij er nog een paar extra nodig had. Zijn verlanglijstje was daarover heel erg duidelijk. Hij was dus super blij.

Ik had iets leuks gespot van Lego, Booster. Je bouwt maar kunt ook tegelijk programmeren. Ik laat jullie snel weten of dit een succes is of niet.

Ons weekend was dus in één woord zalig! Hopelijk hebben jullie ook genoten!

6 jaar 6 jaar 6 jaar 6 jaar 6 jaar 6 jaar

2 gedachten over “Feestvarkentje Mathis – 6 jaar

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: