mama

Full time werken & mama

Het niet altijd een sinecure, de combinatie van mama en werknemer. Jezelf in 2 splitsen, keuzes maken en bovenal jezelf niet verliezen. Soms wil je meer mama zijn en op andere momenten gewoon meer werknemer. Het is een dunne lijn die je ongetwijfeld moet bewandelen met vallen en opstaan. Mama zijn is het mooiste ter wereld maar soms zelfs moeilijker en zwaarder als werknemer zijn….

Afwezige mama

Soms – correctie heel vaak – ben ik jaloers op “thuisblijf mama’s”, mama’s die veel tijd kunnen doorbrengen met hun mini’s, die deel uit maken van de opvoeding van hun kleintjes. Die er altijd zijn voor de mini’s, ook als ze ziek zijn, nood aan mama hebben, voor het eerst rollen, stappen of vast voedsel eten. Helaas, zo’n mama ben ik niet.

Ik ben een afwezig mama, zo eentje die fulltime werkt. Die haar kids enkel in de ochtend een half uurtje ziet, ze erna in de opvang gaat afzetten en naar het werk vertrekt. Die om kwart na 6 thuiskomt en haar mini’s ’s avonds anderhalf uur ziet. That’s it, dan zit mijn taak erop. Die ’s avonds vaak wat moe is van een lange werkdag, het vroeg opstaan en die liefst alles zo snel mogelijk wilt opgeruimd hebben om zelf even tot rust te komen. Om 19:30u gaan ze naar bed en de dag erna herhaalt het patroon zich. Gelukkig hebben we weekenden. Had je gedacht… Weekends staan volgeboekt tot en met september. Nog 1 vrij weekend hebben we – we zijn juni. Onvoorstelbaar maar oh zo realiteit. Weekends staan vol met leuke uitjes, weekendjes weg, etentjes met vrienden en meer van dat. Maar ze staan vol.

mamaKeuzes maken als mama

Een continue druk op de schouders, het missen van je mini’s en er niet altijd kunnen zijn op de momenten dat ze u nodig hebben of ik hun nodig heb. Dat is meestal het zwaarste. Vaak als ze ziek zijn heb je net die ene meeting waar je niet onderuit kan. Die momenten stuurt je hart je naar je mini’s en je verstand je naar het werk. Een continue afweging om de juiste keuze te maken. En ja mijn kids hebben absoluut altijd voorrang op alles en iedereen maar als ik iedere keer moet thuisblijven als één van de twee ziek is, ben ik meer thuis dan aan het werk. Ze zijn gedurende de winter om de beurt ziek en dat is een continue gegeven.

Het moeilijk zijn vooral de business trips. Regelmatig voor toch wel heel wat dagen weg, mijn gezin achterlatend. Eens weg valt het allemaal mee, maar het eeuwige gevoel van ‘ik hoop dat er niets gebeurt’ blijft je toch achtervolgen. Dit jaar zat ik al 2x in Duitsland, 1x in Amerika en juist terug van Hong Kong. Gelukkig is mijn man flexibel en bovenal een super papa die (meer dan mij) zijn boontjes alleen wel kan doppen!

En ja, toch is het een bewuste keuze om een afwezige mama te zijn. Zo lijkt het althans. Deze mama heeft de drive om te werken, de drive om zich in te zetten naast haar ‘job’ als mama, heeft veel wensen en dromen voor haarzelf en haar mini’s en dromen kosten centjes. Dus ja, eigenlijk kan je stellen dat ik zelf aan het roer zit en eigenlijk het roer helemaal kan omdraaien. Al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het blijft altijd een eeuwige tweestrijd om jezelf niet te verliezen als mama alleen, maar aan de andere kant jezelf als mama ook voldoende tijd te geven om zelf iets te kunnen betekenen. Heel vaak wil ik veel meer bij mijn mini’s zijn en echt deel uitmaken van hun opvoeding maar als ze weer eens in hun sprongetje zijn (lees hier), dan wil ik niets liever dan zo snel mogelijk naar het werk vertrekken. Herkenbaar?

amelie  mathis

5 gedachten over “Full time werken & mama

  1. Ik ken het gevoel om een afwezige mama te zijn. Door mijn job moet ik ook veel naar het buitenland. Gelukkig heb ik een super oppas gevonden voor mijn kinderen. Een verstandig meisje dat studeert en eigenlijk een hele goeie invloed heeft op mijn kinderen. Ze leest met hen mee, is behulpzaam en denkt ook aan hoe ze best voorkomt voor mijn kinderen. Ik denk dat dit een cruciaal aspect is als “afwezige mama”, om een goeie oppas te vinden in tijden van nood. Een oppas die je kinderen verstandiger maakt in plaats van pubers maakt.

    Groetjes An

  2. Wat een mooie post. Interessant om te lezen hoe het voor jou is. Ik zit juist aan de andere kant van het spectrum: altijd thuisblijfmoeder geweest, en nu werk ik vanuit huis.

    1. Van thuis uit werken moet volgens mij ook wel goed aanvoelen, Je vermijd alleszins verloren tijd met het rijden van en naar je werk. Wel leuk dat je opnieuw een uitdaging hebt gevonden!

  3. Herkanbaar het stukje van fulltime werken en alles combineren. Toch ben ik heel tevreden met mijn leven en geniet ik van beide dingen juist enorm. Schuldig voel ik me niet. Mijn kleintje krijgt zo veel liefde 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: