Het is niet altijd makkelijk om mama te zijn

Fulltime werken, een bewuste keuze?

Als moeder moet je een keuze maken eens je kids hebt gekregen. Blijf je fulltime aan het werk of kies je ervoor om ook tijd te spenderen met je gezin. Een keuze die veel vaders niet moeten maken maar sommigen wel mogen maken. Ik kies voor een fulltime job, beleef de voordelen en ondervind de nadelen. 

Bewust fulltime werken?

Fulltime werken, voor mij is het absoluut een bewuste keuze. Ik denk dat ik 1x in mijn carrière eens getwijfeld heb om voor 4/5te gaan maar durfde het nooit echt op dat moment doorzetten. Erg eigenlijk, dat we in deze tijden niet ‘durven’ praten over 4/5de werken. Bij mij is het vooral een natuurlijk proces. Ik kreeg kids, woonde veel te ver van mijn werk. Starte al snel in een nieuwe job om dichter bij huis te zijn. Helaas was ik daar niet gelukkig en besloot terug na 8 maanden om van job te veranderen, weer op 120km van mijn thuis. Na die 8 maanden zat mijn contract erop en besefte ik dat de situatie niet houdbaar was. Ik in Brussel, mijn man in Antwerpen. Elk iedere dag 3 uur onderweg met een kind was geen makkelijke opgave. Meer dan eens stond ik te huilen in de file omdat ik mijn kind amper zag of hem moest dumpen bij de oma’s om ’s morgens eens tijdig op mijn werk te geraken.

Dus maakte ik de keuze om dichter bij huis te gaan werken en rolde zo in mijn huidige job. Opeens bevond ik me in een luxe situatie. Ik was iedere ochtend aanwezig om mijn zoon naar de opvang te brengen en was ’s avonds op een deftig uur terug thuis. Ik had dus al de luxe om dicht bij huis te werken dat ik geen noodzaak had aan een 4/5de regime. Bovendien heb ik een grote drijfveer en zou ik geen voldaan gevoel krijgen om me in een 4/5de te plaatsen. En laten we eerlijk zijn, het financiële plaatje is ook net dat beetje aantrekkelijker.

Vandaag zijn zowel ik als mijn kids het gewoon. Is het altijd makkelijk? Nee zeker niet. Maar uiteindelijk weten we niet beter. De kids gaan geregeld in de opvang wat ze leuk vinden, we zorgen ervoor dat ze nog altijd alle hobby’s kunnen uitoefenen die ze willen. En mijn man wringt zich in tal van bochten om ze allemaal op tijd op playdates en verjaardagsfeestjes te krijgen.

Vloek ik dan nooit eens?

Oh meer dan eens. In die 2 maanden zomervakantie bvb wanneer ik 8 weken gevuld dien te krijgen. Of als het voor de verandering een facultatieve verlofdag is. Of als ik een lange to do lijst heb voor mijn huishouden met maar 2 dagen weekend. En vloekend omdat iedere dag zo gepland moet worden en er nooit iets mis mag gaan in die planning.

Aan de andere kant heb ik natuurlijk wel de luxe dat ik geen tijd heb om zelf te kuisen dus er iedere week iemand ons komt helpen hiermee. Dat ik ongegeneerd online kan shoppen wegens altijd tijd tekort. Ik me volledig kan smijten in mijn job én dat van mij een gelukkiger mens maakt. En de momenten samen tellen voor 10.

Iedereen content toch!?!

Eén gedachte over “Fulltime werken, een bewuste keuze?

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: