Ik ga op reis en neem mee: Alvin en de chipmunks

OOOOOHHHHH waar is de zomer? Iedereen roept ernaar, maar hoe harder we roepen, hoe langer hij weg lijkt te blijven. Triestig toch! In plaats van leuk, gezellig buiten te ravotten, te genieten van de langere dagen, zitten we binnen, op de zetel mét een dekentje. 

Als ik als mama 5 minuten rust wil, is er maar één oplossing: filmpjes…. En alzo kwam het pakketje van de DVD release van “Alvin and the Chipmunks” op een perfect moment. Samen de zetel op, dekentje en relax modus on. De film is vooral zo leuk met de geweldige liedjes die erin komen, de grapjes en het verhaal. Ondertussen hebben we hem al 3x gezien, Mathis is fan. In dit nieuwe verhaal gaan de Chipmunks op roadtrip naar Miami om te voorkomen dat Dave zijn nieuwe vriendin ten huwelijk zal vragen. Ze beleven wederom de grappigste momenten samen.

én dat maakt de film nu net zo grappig, ware het niet dat het toch ook wel een vorm van herkenbaarheid heeft. Ik weet niet of jullie met de kroost al (langere) uitstappen hebben gedaan of op auto vakantie? Soms valt het reuze mee, maar andere keren… oh boy. Soms raak je het noorden kwijt, toch? Mathis is geen probleem, die valt altijd in slaap in de auto of is gewoon stil en braaf. Amélie daarentegen… Een duivel (met een engelenblik) in de auto!

En zeker voor langere afstanden, halen we onze trukendoos boven.

  • Ipad: werkt enkel bij Mathis – maar een leuk filmpje kan wonderen doen om de tijd te helen, of 2 of 3..
  • Iets om te knabbelen: Van een koekje tot een fruitje of een boterham. Als ze maar kunnen knabbelen en op tijd en stond nog iets om door te spoelen erbij.
  • Speelgoedje: vaak nemen ze een speelgoedje mee in de auto. Het enige vervelende is dat ze dit continue laten vallen en ik mij dus evenveel keer mag omdraaien in de auto om het op te rapen.
  • Muziek: Een liedje van Piet piraat dat door de boxen schreeuwt of mama en papa die zelf zingen. Daar zijn ze wel altijd voor te vinden.
  • Autospelletjes: Ik ga op reis en neem mee. Al moet ik bekennen dat het nog moeilijk was voor Mathis om het lang vol te houden. We spelen ook regelmatig ‘ik zie, ik zie, wat jij niet ziet’. Ook een topper.
  • Dé allerbeste tip? Zorgen dat de kids moe zijn, zo vallen ze snel in slaap en kan je genieten van een leuke babbel en wat auto – quality time!

alvin en chipmunks IMG_5677 IMG_5204 IMG_4663 IMG_6165

2 gedachten over “Ik ga op reis en neem mee: Alvin en de chipmunks

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: