Garmin

Garmin kinder horloge om kinderen te laten bewegen

Mathis is in de wolken met zijn nieuwste Garmin activiteitenhorloge. Een eigen ‘smart’ horloge van Garmin, die de activiteit, beweging & zelfs slaapritme van je mini registreert. En waarbij je taken kunt geven aan je mini waardoor er ’s avonds geen discussie is als het tijd is om de tanden te poetsen of in bed te kruipen. IK BEN FAN.

Garmin Vivofit Jr 2

Ik ben onder de indruk van deze horloge. Dat is wel het minste wat ik kan zeggen. Het is gewoon heerlijk doordacht. Om te beginnen met het begin, Mathis & Amélie zijn in de wolken alleen al door de leuke bandjes. Star Wars voor Mathis & Minnie Mouse voor Amélie. Alles staat in teken van het karaktertje van het polsbandje. Mathis stapt dus als het ware in de leefwereld van Star Wars en Amélie in deze van Minnie Mouse.

Amélie heeft de kleine versie, haar horloge is met een rekband. Heel erg handig voor kindjes van haar leeftijd (4-6j). Mathis heeft een bandje met verstelbare band, hij is dan ook al groter en kan er gemakkelijk zelf mee overweg. De batterij zit geïntegreerd en gaat één jaar mee. Daarna vervang je hem gewoon. Het toestel moet dus niet opgeladen worden, wat het gebruiksgemak wel verhoogd bij kinderen.

De horloge kan dag in, dag uit gedragen worden en is zelfs zwembad proof. Mathis laat hem eerlijk gezegd niet meer los. Alles wordt geregistreerd. Zijn eigen activity tracker is een shot in de roos. Na het zwemmen checkt hij altijd zijn prestaties. Amélie is nog wat klein, zij vindt het vooral gewoon leuk om het spel te spelen maar snapt eerlijk gezegd het hele verhaal erachter nog niet. 3 jaar is misschien net te klein.

garmin

garmin

Garmin Vivofit Jr App

Je download heel eenvoudig de app, maakt een nieuw profiel aan en je mini is vertrokken. De horloge registreert de activiteit en beweging van je mini, zelfs het slaapritme wordt geregistreerd. Door actief te zijn en het nodige aantal stappen per dag te halen, kan je het spel spelen dat gelinkt is aan je figuurtje. Mathis zit ondertussen aan level 2 en vraagt iedere dag of hij genoeg stappen heeft gezet om een nieuwe zet te mogen doen. Het heeft duidelijk zijn effect niet gemist.

garmin

Wat we ook gezien hebben is dat hij geregeld wakker wordt ’s nachts of beter in de vroege avond. We hebben er bewust eens op gelet en effectief, meneertje was aan het drinken of is zijn deur terug gaan openzetten. Voor de rest kan je zien hoeveel uur ze geslapen hebben en of dit een lichtje of diepe slaap was. Toch ook wel interessant om af en toe op te volgen.

Taken geven

Nog heel erg leuk: taken. Je kan een takenlijst maken, die dagelijks laten terugkeren of bvb specifieke taken voor het weekend. Er gaat dan een alarmpjes af en je mini kan aan het icoon zien wat hem te wachten staat. Mathis heeft iedere dag 5 taken: bed opmaken, huiswerk maken, tanden poetsen, pyjama aandoen & slapen. Ik kan iedere dag aanduiden of hij dit gedaan heeft of niet. Hoe meer taken hij goed uitvoert, hoe groter zijn beloning wordt. En ook die beloning kan je instellen per behaald aantal taken. Van een cadeau tot een ijsje eten of op restaurant gaan.

De app is een mooie weergave van de activiteit en beweging van je mini, zijn slaapritme, opvolging van zijn taken én natuurlijk om de game verder af te spelen. Om verder te kunnen in het spel, moet je mini dus 60 minuten actief zijn. Een mooie uitdaging. Heel opvallend is dat hij de meeste dagen echt wel zeer actief is, maar we zien ook dat de dagen als hij bij de oma is op zijn zachtst gezegd niet zo heel actief is 🙂 You are being watched. Ik kan alleen maar concluderen dat na 3 weken Mathis nog altijd heel erg enthousiast is over zijn uurwerk, het stimuleert hem echt om actief te zijn, om ook te kijken hoe actief hij is én om zijn spel te vervolledigen.

Waarom niet twijfelen?

  • Leuke manier om je mini te stimuleren om ‘taakjes’ uit te voeren
  • Het werkt stimulerend: Mathis wilt altijd op 100% staan
  • Het spel zorgt ervoor dat hun eigen betrokkenheid hoog is
  • Geen gedoe met opladen
  • Extra polsbandjes zijn apart te koop, zodat kinderen alle drie de avonturen kunnen ontdekken door hun bandje door een andere te vervangen en zo toegang te krijgen tot een nieuw avontuur*.
De Garmin kinder horloge is verkrijgbaar in verschillende winkels en heeft een adviesprijs van €99,99 en €29,99 voor elke extra polsband. De designs verschillen per maat en omvatten Minnie Mouse (Disney), BB-8, het Verzet, de First OrderTM (Star Wars) en Avengers (Marvel).
garmin

Garmin

garmin

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: