Ge-zonnebrild

Juih, the sun is shining, the weather is sweet. Zalig toch die zon en dat zomers gevoel. (Al gaan we het de komende dagen een beetje minder moeten stellen.) Niet alleen super leuk om je zomerkleding eindelijk uit de kast te halen, ook zorgen voor de juiste accessoires is altijd een leuk feest.

Belangrijkste accessoires op warme dagen? Een zonnebril. Wij gaan op zonnige dagen ons huis niet uit zonder de zonnebril & ook Mathis is al erg fan. Amélie ziet dat natuurlijk bij grote broer en alles wat grote broer heeft of doet, moet zij ook doen of hebben.

Een zonnebril voor ons dames is eenvoudig te kiezen! Hij moet er leuk uitzien, fashionable zijn en hoogst waarschijnlijk nog van een leuk merkje zijn. Voor de mini’s is dat een ander paar mouwen. Het is belangrijk als je voor je mini’s een zonnebril koopt, dat je rekening houdt met UV bescherming (niet dat dit voor ons dames minder belangrijk is, maar bij kinderen is er toch wel extra waakzaamheid nodig!). Je kan heel vaak hier en daar zonnebrilletjes kopen aan spotprijsjes maar deze hebben het risico geen UV bescherming te hebben. Heel erg belangrijk ter bescherming van de oogjes van je mini. Zij vinden het namelijk erg leuk om richting de zon te kijken en de “stralen” te zien. Een tweede belangrijk punt bij de aankoop van een zonnebril is dat deze een CE-kenteken heeft. Dat wordt altijd gevolgd door een cijfers tussen 0 & 4. Dit getal geeft de bescherming tegen verblinding weer.

  • 0 – Bij bewolkt weer in de stad of binnen. Geeft geen bescherming.
  • 1 – Bij gesluierde hemel met matig licht.
  • 2 – Bij mooi weer.
  • 3 – Bij hevig licht, op zee of in de bergen.
  • 4 – Bij extreem hevig licht zoals in het hooggebergte.

En zoals dat altijd gaat bij mini’s, moet het een exemplaartje zijn dat ze zelf gekozen hebben, dat in hun lievelingskleur is of waar een leuke print op zit.

Je kan heel veel zonnebrillen online scoren, soms aan leuke promo prijsjes. Het nadeel is natuurlijk dat je het niet kan passen want de ervaring spreekt dat enerzijds niet ieder brilletjes even mooi staat, maar anderzijds dat de maatjes ook van merk tot merk kunnen verschillen en dus toch te klein of te groot kunnen uitvallen.

Voor leuke exemplaren kan je terecht bij je lokale opticien die waarschijnlijk een geweldig aanbod voor je mini heeft klaar staan!

IMG_6836-0

IMG_8477

img_2283.jpeg

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: