Sint tip 3: Gel-a-peel

Deze is voor de creatieve mini’s onder ons. Sint tip 3: Modeaccessoires maken met Gel-a-Peel. Wat een leuke ontdekking was dat. Het focust vooral op je jonge meisjes, maar laten we eerlijk zijn. Mijn superstoere superhero is ook fan van het zelf maken van spulletjes én heeft ook geregeld armbandjes aan die hij zelf geknutseld heeft. Fier als een gieter is hij dan, superhero fier.

Ontwerp je eigen sieradenlijn

Het principe is eenvoudig! Je hebt een ontwerp sjabloon en je hebt de gel-a-peels. Je tekent de patroontjes over met je tube en creëert alzo leuke armbandjes en kunt daarna zelfs een stapje verder gaan met het ontwerpen van ringetjes of het pimpen van je oorbellen.

De do it yourself trend is al jaren populair onder jonge meiden. Gel-a-Peel speelt hier perfect op in en biedt een nieuwe, creatieve uitdaging. Samen met de vriendinnen aan de slag gaan, een leuke woensdag namiddag activiteit als het ware. De basis ligt bij de ontwerpsjablonen. Plaats het doorzichtige plastic ontwerp-vel over het sjabloon, volg de lijnen en laat de gel drogen. Met de decoratieve spuitmondjes, wordt de gel in verschillende diktes en patronen aangebracht. Begin met armbandjes en werk toe naar moeilijkere ontwerpen als oorbellen, sleutelhangers of zelfs telefoonhoesjes.

Het vraagt wel wat oefening om de juiste dosering uit de tube te krijgen. Maar na 2 à 3 armbandjes, merk je wel duidelijk een verschil. Er zijn tal van kleuren beschikbaar. Eens je het proces onder de knie hebt, kan je de armbandjes afwerken met een andere kleur of hier en daar wat opvrolijken met een leuk kleurtje.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de Heilige man: setje met accessoires met 5 decoratieve spuitmondjes en zelfs haakjes voor oorbellen. Of een starterset met één geltube om na te gaan of het wel wat is voor je mini of de deluxe versie waarmee je meer dan 100 armbanden kunt maken. Speelplezier ten top.

Niets staat onze dochters (en zonen) in de weg om hun creativiteit de vrije loop te geven met Gel-a-Peel! Ontwerp. Peel. Draag en deel!

Het resultaat

Alles start met het ‘ontrollen’ van het ondervel, dat vergt even wat hulp van mama. De instructies zijn vrij duidelijk, je houdt het vel onder warm water tot hij recht is. Mathis is amper 5 jaar en dus beslisten we om voor de makkelijkste ontwerp te gaan. En oeps, ik beken hier dus met schaamte…. lees eerst je gebruiksaanwijzing…. 🙂 Deze mama had de gel-a-peel gebruikt op het kartonnetje en niet het plastiek frame. En alzo was het onmogelijk om de armbandjes te verwijderen zonder ze te vernielen. Geen mooie “eind resultaat” armbanden dus. We hebben wél een leuke tijd gehad om hiermee bezig te zijn. Mathis had wel wat hulp nodig om de gel vlotjes uit de tube te laten lopen. Je moet best hard knijpen en vooral erop letten dat de gel dik genoeg geplaatst wordt. Anders merk je dat er te weinig gel is en je ontwerpje sowieso om zeep. Een beetje assistentie van mama kan dus geen kwaad. Maar ik beken ook stiekem, dat mama het ook best leuk vond om met de gel-a-peel aan de slag te gaan en haar creativiteit boven te halen. De Sint brengt sowieso bij ons een vervolg verhaal van deze leuke gel-a-peels. Hij vond het erg leuk om te doen en wilt graag de armbandjes delen met de vriendjes van de klas. Een leuke aanrader dus!

gel a peel gel a peel gel a peel gel a peel

gel-a-peel

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: