vakantie

Genieten van vakantie, mini’s en niets doen

Oh wat heb ik genoten van onze vakantie samen, van tijd met mijn mini’s, van tijd alleen, van onze spontane activiteiten, lekker eten, knuffelen en gewoon al kijkend naar mijn mini’s. Eens weinig of niets op de agenda te hebben, pluk de dag weet je wel. Wat is het nu weer bikkelhard om terug aan het werk te gaan. Snel aftellen naar Pasen want ja, dan pas hebben we opnieuw vakantie. 

Uitslapen, luieren en slaap inhalen

Eén van de zaligheden van een vakantie zijn het langer kunnen slapen – al is dat vaak een utopie met kleine kids. Deze vakantie waren mijn mini’s echte toppers. Ik schreef al eerder (lees in deze blog), dat mijn mini’s echt op waren. Wel dat vertaalde zich in langslapers. Heerlijk, wakker worden rond 8u – half 9 door mijn mini’s die wakker werden. Daar hebben we echt van genoten. Vervolgens in onze pyjama’s naar beneden, wat chillen en zoeken naar iets leuks om die dag te doen.

Opvallend was Amélie die naarmate de vakantie vorderde, zich helemaal vastklampte aan mij. Ik kon nergens gaan of staan zonder haar aan mijn benen. Die quality time deed duidelijk niet alleen bij mama deugd. Wat hebben we genoten van samen te spelen, boekjes te lezen, oefeningen te maken, met de poppen in de weer te zijn en meer van dat. Ja, de consequentie was wel dat ons huis chaos was maar op zijn minst was er eens tijd om deftig te spelen. We gingen naar de bieb, zijn gaan zwemmen, hebben een kerstmarkt bezocht waar we veel te veel hebben gegeten en gedronken, zijn naar een binnenspeeltuin gegaan en de mini’s zijn gaan spelen bij vriendjes. Hoe kleine uitstapjes zo ontspannend kunnen zijn.

Iedere dag lieten we ons verrassen met wat de dag ging brengen, geen plannetjes die al maanden op voorhand gemaakt zijn. Nee, we hebben genoten van iedere minuut. Alleen helaas ging de tijd veel te snel.

Waarom Waarom Waarom

Dat we te weinig tijd hebben samen, dat realiseer je je ook wel in zo leuke vakanties. Dat die agenda’s te vol staan, mijn goede voornemen van 2017 (lees hier) waar ik tot op vandaag niet in slaag om rust in te krijgen. Tijd samen is zo kostbaar, dat hebben we ons weer eens gerealiseerd. Waarom werk je toch fulltime, waarom kan je niet meer tijd doorbrengen met je mini’s? Waarom waarom waarom. En niemand die het antwoord weet – nee, zelfs ik niet. Want dan was het makkelijk geweest voor mij.

Ik wil vakantie, nu

En zo zijn we alweer bezig aan de tweede werkweek. De eerste was nog een ‘makkelijke’. Een korte week en mijn mini’s waren bij de oma’s dus rustige ochtenden en avonden. Vanaf nu is het weer harde realiteit. Van opvang naar school, naar hobby’s, huiswerk maken en op tijd in bed krijgen. Het is toch weer even wat wennen om in het ritme te geraken maar ook dat overleven we wel weer.

En nu aftellen naar Pasen, want dan hebben wij één week vakantie en gaan we samen een weekje weg. Pasen, eindeloos ver weg maar sneller dichtbij dan je denkt! En het goede nieuws, tegen dan gaan we alweer richting lente & zomer!

Hopelijk hebben jullie genoten van de voorbije vakantie en feestdagen. Op naar een spetterend nieuw jaar.

vakantie vakantie

3 gedachten over “Genieten van vakantie, mini’s en niets doen

  1. Kan deugd doen, hé 😉 Ik heb dan wel geen kinderen, maar ooh zo’n nood aan vakantie 🙂 Ik moet nog even blijven dromen 🙂

  2. Ik was maar 2 dagen een half thuis met mijn mini-me’s en die dagen vliegen altijd voorbij! Maar het heeft ons deugd gedaan 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: