Gephotoshoot

Ze hadden ons gewaarschuwd, het is geen lachtertje om foto’s te trekken met een 2-jarige en oh boy. Dat was een realiteit die stond zoals een paal boven water. In je hoofd zie je allemaal leuke gezinsfoto’s, met je mini’s, lachend. Ander outfitje, andere positie, smile hier en smile daar. Met hun 2-tjes, met ons 4-tjes, alleen, …. Ik had heel wat opties voor ogen om enkele leuke foto’s te hebben voor ons familie album.

Vandaag weet ik beter, vandaag ken ik de realiteit met mijn ogen toe. Eerst een verkennend gesprekje zodat ze wat kon wennen aan de omgeving, de fotograaf en aan haar opdracht als model. Wat ging dat vlot, ze leek het helemaal te zien zitten. Tot het zo ver was. Le moment suprême. Wenen, krokodillentranen, enkel te troosten met een tut, knuffel en de armen van mama.

Met man en macht hebben we geprobeerd om de tranen te bedwingen, om een lach te toveren, om haar leuke zelve boven te halen. Oh ja, zelfs de piet piraat liedjes brachten geen oplossing, nee zelfs niet filmpjes op de Ipad. Net als het leek dat ze zich ging herpakken, ging het opnieuw mis. Ze had er gewoon geen zin. En zoals jullie mama’s weten, wij kunnen nu eenmaal onze mini’s niet dwingen, tot niets. Die mini’s hebben een eigen wil, wensen en eisen en je kan op zulke momenten niet anders dan ondergaan. En je erbij neer leggen, voor je eigen gemoedsrust. En alzo hebben we wel leuke foto’s, maar zie je telkens opnieuw het bezorgde gezichtje van Amélie dat ze er net geen zin in heeft. Och ja, we hebben geprobeerd. Over een jaartje een nieuwe poging. Hopelijk met meer goesting, met een nieuwe outfit en een nog sterker karaktertje. Klaar om ons volgend familie-album te gaan veroveren.

En Mathis? Die was mega enthousiast, maakt uit zichzelf tal van stoere posities. Gekkend, lachend of bloedmooi. Een echt modelletje mijn lieve zoon. En of hij dat goed deed!

seb_010 seb_007 seb_006 seb_024 seb_018 seb_017 seb_016 seb_027 seb_026

2 gedachten over “Gephotoshoot

  1. Wat een prachtige foto’s. Ik wil binnenkort ook een fotoshoot houden met mijn kids, goed om te weten dat ik mijn verwachtingen beter naar beneden kan bijstellen haha!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: