verlies

Gezelschapsspel stress “Ik kan niet tegen mijn verlies”

Kennen jullie dat? Gezellig samen rond tafel en een gezelschapsspel spelen. Samen denken, oplossingen zoeken en eerder genieten van het spelen dan het winnen. Had je gedacht. Niet in Mathis zijn hoofd. Een spelletje spelen staat bij hem gelijk aan een sterke strijd, hij moet en zal de winnaar zijn. Meer dan eens vliegt het spel over tafel en eindigt het in een wenende Mathis. 

Jij speelt vals

Mathis werd ouder dus hoog tijd om de Paashaas wat nieuwe gezelschapsspelletjes te laten brengen. Ik vind het echt leuk om in het weekend samen te spelen, hem te helpen om na te denken om niet zo maar iets te doen. Om een beetje – met nadruk op een beetje – de strijd op te bouwen. En ja, om zelf altijd te gaan voor de overwinning. Maar… Keer op keer als wij samen spelen, eindigt het in ruzie.

Het is wel met wat nostalgie in het achterhoofd dat ik de spelletjes gekozen heb. Het betoverende doolhof was echt mijn favoriet, net als Uno en mens-erger-je-niet. Als Mathis mij wilt overtuigen om samen een spelletje te spelen, weet hij ondertussen wel welke spelletjes werken en welke niet. Gezellig kruipen we rond tafel met ons twee en negeren we even de rest van onze gezinsleden. Soms proberen we met zijn 4’tjes te spelen, maar meestal zorgt zus altijd voor een grote haar in de boter. In het begin liet ik hem altijd winnen maar eerlijk, dit is echt niet ok. Je kan niet altijd winnen dat is nu jammer genoeg het leven en dat leren ze zelfs in de kleuterklas. Een goede les, en absoluut levensecht. Dus hoog tijd om mijn tactiek bij te schaven. We spelen gezellig, ik stimuleer hem zo veel mogelijk om te gaan voor de overwinning, help hem hier en daar, maar de “strijd” is wel een eerlijke.

Als hij nog maar in de gaten krijgt dat hij niet kan winnen begint zijn momentje van drama. Ik speel vals, ik ben niet eerlijk en niet lang daarna vliegt het spel over de tafel. Ik weet niet van wie hij dat temperament heeft (of misschien wel maar wil ik dat hier niet toegeven) maar dat hij niet tegen zijn verlies kan staat als een paal boven water. En toch geeft hij niet op! Hij blijft het leuk vinden om gezelschapsspelletjes te spelen- als hij wint. En ik moet ook wel toegeven dat er dagen bij zijn, dat wij verschillende spelletjes spelen en hij het ene na het andere spel wint. En nee dan moet ik mezelf niet inhouden om hetzelfde te doen 😉

verlies verlies

Photo credits by Wouter

11 gedachten over “Gezelschapsspel stress “Ik kan niet tegen mijn verlies”

  1. Ik kan best goed tegen mijn verlies ik denk altijd het is maar een spelletje. Maar als ik iemand betrap op valsspelen vind ik dat niet heel erg tof.

  2. Haha tja, toch best lastig als iemand niet tegen zijn verlies kan, maar stiekem is iedereen daar een beetje schuldig aan denk ik

  3. Ook wel heel schattig om zo te lezen! Haha. Ik kan ook niet altijd tegen mijn verlies, bijvoorbeeld bij Monopoly (mijn favoriete spel)

  4. Goed dat jullie nog vaak spelletjes doen, zodat hij hiermee kan oefenen. En het goede is natuurlijk dat hij een doorzetter is en ambitie heeft om het goed te doen!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: