Gezond eten voor baby’s

Baby’s die starten met vast voedsel is vaak een belangrijke stap voor veel mama’s (en papa’s). Velen onder ons voelen zich lichtjes onder druk gezet om vooral te kiezen voor verse groentepapjes. En ja, ook deze mama. Verse groentjes kopen, alles de babycook in en mixen maar. Potjes vullen, diepvries vol steken en ready set go.Was het maar altijd zo makkelijk. Hoe vaak is het mij niet overkomen dat mijn allerliefste dochter en zoon, het groentepapje niet lekker vonden? Dat ik daar dan stond met mijn vers gemaakte venkel, aubergine of preipapje. Of dat ik een hele dag onderweg ging zijn en ik geen mogelijkheid had om het papje vers te houden? Of dat het papje niet voldoende was en mijn schreeuwende baby nog eten wou?

Ik kan echt wel een handvol situaties bedenken waarbij ik beroep heb gedaan op ‘potjes voeding’ zoals dat vaak zo negatief kan klinken. En of mijn mini dat lekker vond! Smullen tot de laatste hap. Ik moet zelfs toegeven dat Amélie haar fruitpapje uit een potje liever at dan de vers gemaakte versie. En daar zit je dan als mama al je energie in te steken…

Olvarit, mijn partner in crime voor haar maaltijden, brengt een vernieuwde productlijn op de markt en verbetert maar liefst 35 van haar groente- en fruitrecepten. Wat blijkt? Wij hebben vaak de gewoonte om meerdere groenten te mengen om zo een gevarieerd aanbod aan te bieden aan onze mini’s, maar op lange termijn blijkt dit nadelig te zijn. Door kinderen voor de eerste hapjes ‘enkelvoudige’ smaken (één groente) aan te bieden, gaan ze groenten leren herkennen en waarderen en makkelijker nieuwe smaken accepteren. Ook blijkt dat voor de eerste hapjes het beste kan worden begonnen met groenten in plaats van fruit (een kind heeft van nature voorkeur voor zoetere smaken) om een kind van jongs af aan te laten wennen aan de meer bittere en zure smaken van groente.

Wat wilt dit zeggen voor de maaltijden van Olvarit?

De nieuwe Olvarit  focust op pure, herkenbare smaken. Zelfs in de potjes met meerdere ingrediënten is altijd één groente of fruitsoort prominent aanwezig. Zoals gebruikelijk zijn de grootte van de stukjes en de samenstelling aangepast aan de ontwikkelingsfase van het kindje: hoe ouder het kindje, hoe groter de stukjes en hoe gevarieerder de samenstelling.

olvarit olvarit olvarit olvarit

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: