ruzie maken

Grappige uitspraken van Mathis & Amélie

Mathis en Amélie zijn 2 babbelaars, Amélie nog meer als haar broer. Maar beide hun mondjes staan nooit dicht & hun uitspraken zijn vaak grappig. Als ze op dreef geraken eindigt dat vaak in een discussie van ik was aan het praten tot nee, ikke wil iets vertellen. Zo nu en dan wou ik dat er een uit knopje was maar net zo vaak ben ik verbaasd over wat zij kunnen vertellen en vooral wat er allemaal uit hun mondje komt.

Taal foutjes en meer

Amélie is een prater eerste klas, vooral als er niet te veel mensen in de buurt zijn. Regelmatig vragen we eens of ze toch niet heel even kan ophouden met zingen of vertellen, je krijgt er letterlijk geen woord tussen gezegd. Regelmatig doet ze in haar kinderlijke charme uitspraken die om te gieren zijn.

 • Brood die is kapot mama wanneer ze een gaatje in het brood ontdekt.
 • Mijn liefste dochter die duidelijk geen zin had in een kusje van mama: Geen kus of ik ben boos
 • Of als het haar te veel wordt Djeezes roept
 • Ik ben de juffrouw en mama jij moet luisteren naar mij
 • Mama mag ik nog een besbos ?

Mathis

 • Een discussie over ons konijntje Sniffie en ik leg uit dat hij jammer genoeg niet kan praten dus dat we niet weten hoe hij zich voelt, waarop Mathis heel enthousiast antwoordt: was het maar zo
 • Op vakantie in Italië Mathis die vraagt hoe zeg je “oh my god in deze taal”? En de hele vakantie zich van zijn beste kant toonde met Mamma mia
 • Zus die niet luistert naar mama: Amélie ik tel tot 3 als je dan niet luistert ga je in de hoek
 • Zijn vervoegingen gaan precies terug slechter dan ooit
  • Goeder
  • Echter
  • Meerder
 • Mama als ik jarig ben krijg ik dan ook een iPhone?

Doen jullie mini’s ook zo leuke uitspraken? Houden jullie deze bij?

Lees voorgaande taalfoutjes hier of hier.

amelie

italie

5 gedachten over “Grappige uitspraken van Mathis & Amélie

 1. Ja leuk! Ik probeer ze bij te houden maar vergeet de uitspraak soms weer. Ik moet mezelf aanleren om het gelijk in mijn telefoon te zetten. De leukste uitspraak van afgelopen week mama mag ik achtervoorin zitten? Ze wil graag als we met de auto gaan altijd even achter het stuur zitten. Dus achter het stuur voorin? (achtervoorin)

  1. grappig hoe ze toch nieuwe woorden maken 🙂 Ik schrijf het ook altijd op want inderdaad je vergeet het en het zijn nochtans zo mooie herinneringen voor later.

 2. Geweldig, ik krijg er hier bij onze peuter ook geen woord tussen. Vroegen hem vanavond aan tafel nog om heel ven op te houden met zingen. Maar zielig vond ik dat eigenlijk ook wel. Hij doet het zo graag. De uistrpaken zijn dan ook niet op een hand te tellen. Ik vergeet ze steeds op te schrijven.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: