grootouder
grootouder
grootouder
grootouder
grootouder
grootouder
grootouder
vakantie

Grootouder dag lees alles-mag-dag

Grootouders, een ras apart. Je kunt er niet zonder maar soms oh boy soms. Want ja, bij oma en opa mag alles. Vooral datgene wat niet bij mama en papa mag. Kinderen zijn ook altijd super flink bij hun, ahja wat wil je als je alles krijgt wat je hartje verlangt. Grootouder dag is alles-mag-dag. Maar wat blij zijn we met hun hulp!

Opvang hulp gevraagd

Wij hebben veel hulp van de grootouders, als je met 2 fulltime werkt en even stil staat bij het aantal verlofdagen dat die mini’s hebben, is de rekening snel gemaakt. En niet alleen de grootouders, ook de overgrootouders dragen hun steentje bij. Kort gezegd, we kunnen niet zonder hun! Zij vangen de mini’s ieder woensdag op, zij helpen ons doorheen de zomermaanden (lees hier), als ze ziek vallen en nog vele andere keren. Het is een feit dat zij ons geweldig helpen en wij zonder hun echt wel radeloos verloren zouden zijn. We zouden nooit de job kunnen uitoefenen die we vandaag hebben.

Onze mini’s zijn ook altijd heel erg blij als ze naar de grootouders kunnen gaan. En ik weet maar al te goed waarom…

Grootouder dag is feestdag

Naar de grootouders gaan lijkt wel alsof het feest is! Misschien dat ik later wel hetzelfde doe voor mijn kleinkinderen, maar vandaag kan ik alleen maar vaststellen dat ze ze te veel verwennen. En dat verwennen gaat ver. Een cadeautje, hun koekje dat staat te wachten, frisdrank(!), de tv, Ipad, … Wij zijn best streng en grootouders vinden het blijkbaar heel erg leuk als zij wat soepeler zijn. Want ja, bij omie & mamie & vooral potie mag alles. Op zich heb ik er geen probleem mee dat mijn mini’s verwend worden, dat de teugels daar minder gespannen zijn dan thuis. Nu toch niet meer. Als ze kleiner waren was dat soms wat moeilijker. Ze moesten daar ook niet altijd dutjes doen of mochten wat later gaan slapen, wat maakte dat ik een super ambetant kind terug kreeg. Vandaag zijn ze al wat groter en zien we vooral hoe zij genieten van alles wat ze krijgen.

Laten we stellen dat een verwend kind een gelukkig kind is?

7 gedachten over “Grootouder dag lees alles-mag-dag

  1. Betaal jij niet later de ‘rekening’ als je kinderen zo verwend zijn? In de zin dat ze dan thuis eerst heel lastig zijn?

  2. Ik vind dat je als ouder streng moet zijn en dat je als grootouder mag verwennen…! Over 20-30 jaar mogen wij de verwenrol op ons nemen: afgelopen met streng zijn en regeltjes opleggen, maar koekjes eten, leuke uitstappen doen en veel te veel tv met chips: ik kijk er al naar uit. Woehoe!
    Kool Family onlangs geplaatst…Zo gewoon maar voor ons een wonderMy Profile

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: