twijfels

Heb ik dan nooit twijfels om mijn carrière achteruit te schuiven?

Een vraag die mij geregeld gesteld wordt, heb ik dan nooit twijfels over die keuze die ik als werkende mama gemaakt heb? Heb ik nooit op het punt gestaan om een ommekeer te maken en te kiezen voor quality time & rust in ons gezin? Om te kiezen voor een job met minder reizen, 4/5de of met meer flexibiliteit?

Twijfels bij mama

Ik kan daar volmondig ja ja ja op antwoorden! Heel vaak ik getwijfeld, was ik jaloers op andere mama’s die wél de keuze durfden maakten. Heel vaak heb ik gepiekerd over wat nu de juiste keuze was voor mezelf en mijn gezin. Liet ik mijn kids niet te veel in de steek? Maar ging ik mezelf niet verliezen door meer thuis te blijven? Wat met het financiële plaatje? Hoe ging het werk reageren? Wat gingen we erbij winnen? Hoe moesten die vrije dagen er dan uit zien? Moest ik afscheid nemen van mijn poetsvrouw?

Twijfels bij hopen, zonder duidelijk antwoord. De ene keer was ik rotsvast overtuigd om me toch maar een 4/5 te gaan wagen. Ik was het beu dat mijn mini’s altijd als laatste in de opvang zaten en ’s morgens als eerste toekwamen. Bovendien liep ik mezelf alsmaar voorbij én had ik te weinig tijd met de kids. Maar een instant interessant project op het werk (lees ik kan niet zonder mn job :-)) bracht roet in het eten. Me helemaal kunnen smijten gaf zo veel voldoening dat de vraag naar de achtergrond verdween. Met de gedachte “we doen het al zo lang op deze manier, we redden het nu ook wel”. De andere keer gingen we de kids eens extra vroeg uit de opvang halen, bleken zij boos te zijn want ze wouden nog spelen. Verwarrend voor mama. En ook in de vakanties dacht ik vaak aan mijn rol van moeder.

Nooit was ik er in vakanties. Met 26 dagen verlof kom je natuurlijk niet ver. Dus moest ik plannen en organiseren. Zo waren de vakanties voor hun extra quality time met de grootouders. Samen op pad, wat lekkers eten, spelen, dat kon ik toch ook niet afpakken? Bovendien ben ik niet de beste huismoeder, mijn poetsvrouw deed haar werk en niet thuis zijn is ook niets vuilmaken, easy toch?!

Beslissing genomen

Het feit dat ik niet voluit voor mijn beslissing van bijvoorbeeld 4/5de of andere job kon gaan, had vooral met mezelf te maken. Ik deed/doe mijn job te graag. Ik kan niet afscheid nemen, minder hooi op mijn vork nemen of minder aanwezig zijn. Die uitlaatklep heb ik nodig. Mijn kids zijn er niet minder gelukkig om. De weekends zijn voor ons gezin. Ja, wij doen als koppel veel minder dingen apart zonder onze kids. Als ik ze in de week niet zo veel zie en altijd in die rush zit, wil ik die weekends wel als gezin beleven. Samen naar vrienden, samen op restaurant, samen iets leuks doen. Puur om die momentjes samen wél te hebben. En dat maakt veel goed. We zijn er dan wel niet zo vaak in de week (en soms in weekends door het werk), maar zorgen dat we minimum 2 vakanties per jaar hebben, weekends weggaan, geregeld op restaurant gaan. Dat we kunnen gaan shoppen als zij er zin in hebben én vaak kopen wat hun hartje verlangd. Dat is toch ook pure quality in ons gezin! Of zijn dat net bemoedigende woorden om nogmaals die twijfels weg te halen?

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: