speculoos

Heerlijke geur van speculaas

Als ik aan Sinterklaas denk, denk ik aan een heerlijke kop warme koffie met een lekker speculaasje. Mijn guilty pleasure op een doordeweekse dag. Het maken van speculaas is zo eenvoudig dat ik op een luie zondag voormiddag zin kreeg om eraan te beginnen. Vooral de guur van verse, warme speculaas. Niets kan dit overtreffen. En dan als eerste te kunnen genieten van een warme variant. Heerlijk.

Je mini kan trouwens perfect helpen met het maken van speculaas. Eens het deeg klaar is, kan je hun laten helpen bij het uitsteken van figuurtjes, deze op de bakplaat te laten leggen en achteraf te laten genieten van hun eigen creaties. Amélie was nog wat klein, maar Mathis vond het geweldig om te doen. Wij hadden enkele uitsteekfiguurtjes dus in no time was de klus geklaard. Hij neemt iedere dag zijn zelfgemaakte speculaas mee naar school, maar enkel de sterren. Ligt het aan het feit dat deze de grootste zijn of zijn eigen creaties? Daar durf ik even geen antwoord op geven!

Volgende week gaan we opnieuw genieten van heerlijke speculaas, dan mogen we ons bordje zetten, komt de Sint en zijn Pieten op bezoek en gaan we links en rechts de cadeautjes ophalen. Een lekker druk weekend, met op tijd en stond wat me-time met dit heerlijk receptje.

Wat heb je nodig?

1 ei

400gr bruine suiker

175 gr boter

675 gr zelfrijzende bloem

Kaneel

speculaaskruid

125 ml water

Hoe ga je te werk?

Meng alle ingrediënten samen in een keukenrobot. Vervolgens kneed je het het verder met de hand. Plaats een nacht in de frigo.

Bestrooi je werkplaats met wat bloem en rol het deeg uit met deegrol. Afhankelijk van hoe dik je hem maakt, moet hij al dan niet wat langer in de oven. steek vormpjes uit. leg bakpapier en bak de koekjes tussen 10 en 12 minuten in de oven.

 

speculoos speculoos

speculaas speculaas speculaas speculaas speculaas

2 gedachten over “Heerlijke geur van speculaas

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: