Herinneringen maak je ook thuis

Herinneringen kan je ook thuis maken

We gaan er altijd vanuit dat we ieder weekend leuke dingen moeten doen, dat we ons kind voldoende impulsen moeten aanbieden. Dat we moeten weggaan, naar een leuk evenement of museum of moeten afspreken met vrienden voor entertainment. Ten minste ik zat lang in die veronderstelling. Ik weet niet of jullie dat ook ervaren? Maar ik had het mis. Herinneringen maak je ook thuis. Mijn kids (en ikzelf) zijn even gelukkig met pure quality time in huis. 

Herinneringen maak je ook thuis

Het was eigenlijk Eva Tuyt die me attent maken op het feit dat we alsmaar leuke plekken opzoeken om onze kinderen de wereld te tonen, om quality time samen te beleven en eigenlijk te doen waar het echt rond draait – de kids & me. Maar voor pure quality time moet je niet extern gaan, die momenten kan je thuis ook bouwen. Haar quote liet me nadenken. En ook al was hij een hele tijd geleden geschreven, het bleef nazinderen.

Wij zijn actief, hebben weekends vol gepland staan met leuke activiteiten. Proberen onze kids veel tools aan te reiken, hun te entertainen, een leuke namiddag te bezorgen. We proberen veel te doen. Overal behalve thuis.

We zijn in de week amper thuis, het werk, de hobby’s en dan moeten de kids ook nog op tijd gaan slapen. Veel quality time valt er in de week niet en tijd om te spelen al helemaal niet. Ik vraag me geregeld luidop af wanneer ze eens gaan spelen. Maar eerlijk, het is niet dat wij ze veel kansen bieden om te spelen.

Samen zijn, daar draait het om

Je kan hele dagen leuke dingen gaan doen, onderweg zijn en dingen aanreiken, heel leuk. Maar misschien wordt het eens tijd voor mezelf om minder ‘makkelijk’ en materialistisch te doen. Wat dat is het misschien wel? Mijn kinderen zijn op een ander veel braver dan thuis, dus ja ik vind het leuk om ze mee te nemen. Bovendien is het leuk om te zeggen dat je daar of daar of daar geweest bent. Voor de foto’s? De posts?

Ondertussen heb ik ondervonden dat meer tijd thuis ook veel meer tijd is voor echte quality time. Samen iets beleven, samen Lego bouwen of afbreken. Samen met de kids naar de winkel en hun eens de mandjes laten vullen. Mijn mini’s laten beslissen wat we gaan eten en samen koken. Samen lachen en gek doen, op een doodgewone zondag namiddag.

Herinneringen maak je door de mensen en het moment, dat als een perfect plaatje samen valt.

3 gedachten over “Herinneringen kan je ook thuis maken

  1. Helemaal mee eens. Wij houden het vaak bewust rustig in het weekend en de kindjes vinden dat even leuk als ergens naartoe gaan. Zeker nu met dit weer, zwembadje in de tuin en een hele middag plezier!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: