wafels

Het geheime recept van de wafels van mijn oma

De geur alleen al doet me watertanden én nog belangrijker, doet me terugdenken aan mijn kindertijd bij mijn oma. De keren dat mijn grootouders of mama wafels bakten zijn niet op één hand te tellen. Eindelijk ben ik erin geslaagd om het recept van de wafels van mijn oma te bemachtigen én uit te testen. 

De geur van wafels

Die geur van wafels in huis op een herfstachtige, druilerige dag. Heerlijk. Ik maak het mij heel vaak gemakkelijk, als ik zin heb in lekkere wafels vraag ik mijn mijn of oma om een voorraadje te maken. Dit weekend stond er eens weinig op het programma en dan kan ik wel genieten van bakken en koken. Mijn wafelijzer lag al een jaartje ongebruikt in de kast dus met schaamrood op de wangen moest ik maar eens toegeven dat ik het ding toch echt wel eens ging gebruiken. Het deeg is in no time klaar, maar oh die stapel wafels ben je toch wel even mee bezig. Niet zo eenvoudig voor iemand met weinig geduld. Maar het is gelukt en ik had hier een handjevol happy gezichtjes omdat ze lekkere, verse wafels hebben.

Het geheime recept van de wafels

Het geheime recept van mijn oma?

1 kg boter

800 gr kistalsuiker

2 zakjes vanillesuiker

15 eieren

1 kg patisserie bloem

Starten?

Smelt de boter. Voeg terwijl de suiker, vanillesuiker en bloem samen. Splits de eieren, voeg het eigeel bij het mengsel van bloem en suiker. Voeg geleidelijk aan de gesmolten boter toe. Belangrijk zorg dat de boter niet kookt anders gaat dit het beslag laten schiften. Klop het eiwit op en spatel onder het beslag.

Zorg dat je wafelijzer goed warm staat en laat je helemaal gaan. Geniet vooral van die eerste warme wafel die smelt op je tong. En let vooral op die kinderhandjes, die constant aan de wafels zitten en die je op afstand moet houden. Mmhh

wafels

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: