loopfiets

Het gevecht met de loopfiets

Ik denk dat Mathis op zijn 3-jaar al zeker een jaar op zijn loopfiets zat. Amélie daarentegen heeft 1 niet zo verdienstelijke poging ondernomen. Ze kijkt er zelfs niet naar om en erger nog begint al te wenen als ze hem nog maar ziet staan. We proberen haar te stimuleren want uiteindelijk is dit goed voor haar evenwicht én zou het handig zijn voor als we gaan wandelen, maar zonder succes.

Bang meisje

Ze is zo’n stoere meid, kruipt overal op en van, ging al van jongs af aan alleen de trap op én af. Ze heeft weinig tot geen schrik, van niets. Tot je de loopfiets uithaalt. Ze heeft er duidelijk geen voeling mee, met de loopfiets. In grote tegenstelling tot haar broer lijkt ze niet zo overtuigd te zijn van dat ding en is ze er dus met geen stokken op te krijgen.

We hebben in de zomer verschillende keren geprobeerd haar te stimuleren om nu eindelijk eens op die loopfiets te kruipen. Maar helaas, tot vandaag zonder succes. Zelf voelde ze totaal geen aantrekking en zelfs na juichende taferelen van mama en papa is ze niet overtuigd. 1x is ze erop gekropen. Een heel proces alvorens ze haar helmpje wou opzetten en op de fiets was gekropen. We dachten yes, nu gaan we haar helpen en voor we het weten kunnen we leuk samen buiten gaan wandelen. Mathis met zijn fiets en Amélie met de loopfiets, maar nee. Ze had bang, bang voor het onbekende, om te vallen en vooral geen zin. Ze wou er niet op en Amélie die nee zegt, is Amélie die duidelijk nee zegt. Met geen stokken was ze er nog op te krijgen.

Stoere meid op de loopfiets

En zelfs vandaag niet. Ondertussen heb ik stiekem de fiets binnengehaald. Niet ideaal maar ik hoop gewoon dat ze de zin krijgt om erop te springen en eindelijk vertrokken geraakt op haar fiets. Het maakt het iets leuker en makkelijker als we wandelingen gaan doen, geen gesleur meer met de kinderwagen, maar al stappend op de loopfiets het bos door. Ik kijk er al naar uit nu het langzaam herfst wordt, maar eerst dus nog een heel karwei voor de boeg.

Iemand tips om mijn meid zelfvertrouwen te geven en haar te laten geloven dat ze wel stoer genoeg is voor haar loopfietsje?

loopfiets loopfiets loopfiets

4 gedachten over “Het gevecht met de loopfiets

    1. Hij is nog van grote broer, we hebben hem roze gespoten aangezien ze hem vermoedelijk toch niet zo lang gaat gebruiken investeren we er niet te veel in 😉 Deze kwam uit de Dreamland (was piraten gepimpd voor broer ;-))

  1. Gos, hier een herkenbaar probleem gehad. Leuke wheely bug in huis gehaald, onze jongste heeft er nooit op gezeten. Ik heb niet echt tips, misschien als grote broer het voor doet? Onze oudste wou (toen net 2) ook niet op zn loopfiets, viel een paar keer en was er toen klaar mee. Maar enkele maanden later probeerde hij het toch weer. Nu 3,5 wil hij niet anders. Mischien komt het ook vanzelf wel.
    Roelina onlangs geplaatst…With love for the prints #4: bijzondere kindermode AW17/18 collectie van MianioMy Profile

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: