Het is niet altijd makkelijk om mama te zijn

Het is niet altijd makkelijk om mama te zijn

Mijn man maakte mij er attent op dat wel veel van mijn blogberichten negatief klinken. Maar het laatste wat ik wil ik jullie vertellen hoe moeilijk of zelfs negatief het moederschap is. Ik wil jullie wel delen welke uitdagingen in het moederschap er op mijn pad liggen. Mijn hoogtes en laagtes. Mijn ergernissen, mijn valkuilen en soms ook mijn oplossingen. Iedere dag met kids is een dag vol verrassingen. Absoluut heel mooi, maar eerlijk, net zo vaak ook heel moeilijk. Nee, Het is niet altijd makkelijk om mama te zijn.

Ik vind het niet makkelijk om mama te zijn

Oh ja, ik zie ze dood graag. Ik vind het verwonderlijk om te zien wat ik hun kan leren of welke conversaties ik met mijn 6-jarige heb. Verbaasd over zijn lees en schrijf kunsten of hoe goed hij wel niet is in rekenen. Gecharmeerd door mijn kleine ballerina, door mijn dochter die helemaal in de ban is van beauty, make-up en fashion. Verliefd op die twee die I love you zeggen, mij knuffels geven en gelukkig nog vaak dicht tegen mama aan kruipen.

Maar ik kan niet ontkennen dat iedere dag even makkelijk is. Ik kan niet ontkennen dat ik ze soms tegen de muur wil plakken als madame anderhalf uur aan een stuk aan het wenen is omdat ze niet mag gaan spelen bij een vriendinnetje. Ik kan het ook niet ontkennen dat ik soms blij ben als ze in bed liggen. Dat ik even in en uit kan ademen en eindelijk kan eten of iets drinken.

Die uitdagingen maken het moederschap mooi & zwaar. Oplossingen bedenken, alternatieven aanbieden, discussiëren en negotiëren. Mijn kinderen maken mij wie ik ben, een mama die sterk in haar schoenen moet staan. Met veel liefde, heel veel passie, wilskracht en overtuiging en met niet altijd evenveel geduld. Een mama die de puntjes op de i zet en het liefst van alles dat doet, om de mini’s op de goede weg te zetten. Zodat zij later fier kunnen zijn op wie zij zijn. Dat ze zelfrespect hebben en liefde voor hun familie. Dat we gelukkig mogen zijn. Dat is het moederschap. En die uitdaging & doelstelling maakt het moeilijk.

3 gedachten over “Het is niet altijd makkelijk om mama te zijn

  1. Ge ziet dat ‘moeders’ en ‘vaders’ de feiten anders bekijken. ‘moeders’ zien altijd over gevaar in en zijn altijd bezig met regelen en plannen en denken. ‘vaders’ zijn daar wat anders in.. 😉 Je berichten zijn dan ook niet negatief maar gewoon realistisch 😉 . laat ons maar een vloeken en sakkeren. beter eruit dan opkroppen en wij ‘moeders’ lezen wel tussen de lijnen . 😉

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: