eerste studiejaar

Het “na-school” leven op het eerste studiejaar

Het is een aanpassing, dat leven op het eerste studiejaar. Niet alleen voor Mathis, ook voor mama en papa. Daar waar vroeger de uurtjes na school gelijk stonden aan spelen, tot rust komen en niets doen, moeten we nu iedere dag die agenda boven halen en ons nog door het huiswerk sleuren. En dan mogen wij nog van geluk spreken met zo’n voorbeeldige student!

Mathis op het eerste studiejaar

Hij doet dat goed hoor, die zoon van mij. Verschrikkelijk plichtbewust, ijverig en leergierig, zo kan ik hem het best omschrijven. Hij vindt alles goed wat rondom hem gebeurt, bovendien doet hij gewoon wat er van hem verwacht wordt. In de klas en daarbuiten. Hij stelt zich weinig of geen vragen, de keren dat hij weende of zeurde voor zijn huiswerk zijn bovendien op één hand te tellen. Tegenwoordig maakt hij bijna dagelijks zijn huiswerk in de opvang, een hele verademing.

Mathis heeft namelijk iedere dinsdag zwemles en iedere donderdag kunstacademie. Op die dagen is hij pas laat thuis en na zijn avondeten kruipt hij bijna gelijk in bed. Er is geen tijd voor zijn huiswerk. Het feit dat hij dan al zijn huiswerk achter de rug heeft op de opvang, is een heel gemak en voorkomt heel veel tranen. Het maakt het toch wel wat makkelijker.

Op de andere dagen doet hij onmiddellijk bij thuiskomst zijn huiswerk. Pas als dat in orde is, mag hij gaan spelen. En dat werkt bijzonder goed. Alleen de weekend blijven wat aanpassen, op zondag avond meestal juist voor het avond eten gaat er vaak een belletje rinkelen dat we nog niet naar het huiswerk gekeken hebben. Maar we zijn op de goede weg, al zeg ik het zelf (toch zeker in vergelijking met mijn blogbericht van september)!

Playtime

Mathis blijft wel een kind dat graag speelt. Hij kan echt uren spelen met zijn Transformers en Pokémon figuurtjes. Op tijd en stond laten we hem bezig en verschuift zijn huiswerk toch ongewild wat naar de achtergrond. Na een hele schooldag flink opletten heeft ook een kind zo nu en dan nood aan wat rust en spelen, om zijn eigen tijd te kunnen invullen.

En zelfs in boekjes bladeren is vaak voor hem pure ontspanning. Lezen doen we iedere dag in bed, voor hij gaat slapen. Geef Mathis een boekje en je hoort hem niet. Zalig om te zien hoe mijn kleuter veranderd is, hoe hij al kan lezen, schrijven, rekenen en hoe veel hij al weet. En vooral zalig om te zien hoeveel drive hij heeft om alles wat hij doet tot een goed einde te brengen. Een fiere mama.

eerste studiejaar

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: