tijgerbuik

Het verhaal achter de tijgerbuik

Mama’s, je bent niet alleen. Zonder het te weten zijn er 10-tallen in je omgeving met een tijgerbuik. Tijgerbuik, toch een veel mooiere benaming dan striemen. Niet altijd leuk om te hebben maar wetende wat je ervoor in de plaats hebt rondlopen, het minste van je zorgen. Toch?

De sporen van een tijgerbuik

Als je zwanger bent, doe je er alles aan om geen striemen te krijgen. Ik wreef iedere avond mijn buik in met olie. Potjes olie zijn erdoor gegaan. Het was eigenlijk de taak van mijn man, ik schoof de volledige verantwoordelijkheid af. Bij mij is het 2x redelijk goed gegaan, tot op het einde van de zwangerschap en eigenlijk zelfs tot kort na de bevalling. Toen spoorde ik niet zo gewenste striemen op. Tijdens je zwangerschap voel jet je huid rekken, het begint te kriebelt en jeukt. Je baby die meer plaats inneemt en je lichaam dat maar groter en ronder wordt. Hoe kan het ook anders dan dat zo iets effect heeft op je huid! En zo verdomd plots dat ze opduiken, zo verdomd eeuwig zijn ze aanwezig. De één heeft er meer aanleg voor dan de ander, de één smeert niets, de andere heel veel. Het is een feit dat bijzonder veel mensen toch een mooi cadeautje overhouden aan hun zwangere buik.

De striemen moeten op zich niets negatiefs zijn. Ja, iedere mama hoopt liever zonder striemen de zwangerschap te eindigen maar eens je ze hebt valt er weinig aan te doen dan te aanvaarden. Striemen hebben een betekenis, bewijzen dat het mooiste wat je kan overkomen is gebeurd. Je bent namelijk mama!

Opgelet tijgerbuik

Gooi aub die schaamte voor de tijgerbuik overboord en probeer die soms toch wel vervelende striemen te negeren. Trek je bikini aan en geniet van het leven. Je lichaam heeft namelijk hard gewerkt om jou het mooiste ter wereld in de plaats te geven.

3 gedachten over “Het verhaal achter de tijgerbuik

  1. Toen ik wist dat ik zwanger was van 2 mini-me’s ben ik beginnen smeren als zot… elke dag opnieuw en hier en daar zie je toch een kleine striemen. Je moet volgens mij al veel geluk hebben om niks van striemen te hebben.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: