Chiro

Hobby’s – bieden we te veel aan?

Hobby’s, we vinden dat belangrijk voor de kids. Mathis en Amélie mogen zelf beslissen wat ze leuk vinden, wat minder. De enige voorwaarde is dat ze minimum 1 hobby/sport beoefenen. Niet alleen om wat sportief bezig, ze hebben het ook nodig om hun energie kwijt te geraken én zo komen ze weeral in contact met nieuwe vrienden.

De hobby’s van Mathis en Amélie

Hun lijstje van sport en hobby’s is uitgebreid. We stimuleerden ze al van jonge leeftijd om te sporten. Mathis was net 3 jaar toen hij starte met tennis. De multimove was volzet en tennis was de enigste sport waar ze zo jong kunnen instappen. Bovendien moet je tennis veelleer zien als bewegingsport, net zoals multimove. De kids zijn bezig met bewegen, lopen, gooien. Een goede basis om vanaf 4 jaar te starten met de basis van tennis. Al snel kwam de kunstacademie er ook bij. Mathis is graag creatief bezig en zijn toenmalige juf was de juf van de kunstacademie. Hij bloeide daar helemaal open. Vanaf 5 jaar kwam daar het verplichte zwemuurtje bij en vanaf het eerste leerjaar werd hij een Chiroboy. Dat laatste had hij helemaal zelf beslist. En waar zijn interesse van karate vandaan kwam is mij helemaal een vraagteken.

Amélie die groeide mee met Mathis. Stond te poppelen om ook dat tennisveld op te kunnen lopen. Logisch want ze stond iedere week aan de zijlijn. En door het haar vriendinnetje kwam ze in aanraking met ballet. Ze kan niet stoppen met praten over ballet. Iedere zaterdag ochtend wordt ze wakker en trekt ze zo snel ze kan haar ballet tenue aan. De combinatie van het roze, van het dansen en van haar vriendinnetjes maken haar helemaal ballet minded. Oh ja en ze is ook gestart met de kunstacademie, door ziet ze ook te veel leuks komen van haar broer.

Bieden we te veel aan?

We hebben gesnoeid hoor. Het is leuk dat ze zelf zo veel interesse hebben in sport en hobby’s, dat ze voor alles open staan. Ik vind het persoonlijke onze taak om hun aan te moedigen, om hun zelf keuzes te laten maken. Maar taxi mama en papa is er vaak wat veel aan. Vorig schooljaar waren we 3 van de 5 weekdagen in de weer en ieder weekend dag. Too much. Er bleef geen tijd meer over om te spelen en om huiswerk te maken. Gezien Mathis vanaf nu met de school gaat zwemmen en hij toch al zijn diploma heeft, hebben we dat achterwege gelaten. Tennis doen ze ipv 2x op een weekend nog maar 1 keer. Dus in de week heeft elk nog maar 1 hobby. De weekends zijn strak gepland. Amélie naar ballet, mama terwijl boodschappen doen. Op datzelfde moment gaat Mathis karate doen en gaat papa lopen. En zondag hebben ze op hetzelfde uur tennis, dat scheelt. Chiro is zondag namiddag, maar hij vindt dat zo leuk dat we hem met plezier brengen.

Soms denk ik dat we nog altijd een groot aanbod bieden. Maar zo lang ze het zelf willen, zelf de keuze maken voor die sporten, zie ik niet in waarom ik ze zou tegenhouden. Sporten jullie kids? Moedigen jullie ze aan?

Hobby's

Hobby's  Hobby's

Eén gedachte over “Hobby’s – bieden we te veel aan?

  1. Waw dat is veel! Dochter is 3 en we zijn nu begonnen met watergewenning op zaterdagochtend. Daarnaast is ze ook in dans geïnteresseerd dus hebben op zondagochtend een proefles gevolgd maar dat wil ze nu toch niet meer doen. Als ze “moet” dansen is de fun er blijkbaar af. En stiekem vind ik dat precies niet zo erg haha 😀

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: