skivakantie

Hoe onze skivakantie mijn hart gestolen heeft

Ik schreef een weekje voor ons vertrek hoe ik aan het stressen was voor die eerste skivakantie. Veel vraagtekens en bezorgdheden, weinig antwoorden. Vandaag ben ik één dag terug en weet ik zeker dat er een nieuwe jaarlijkse traditie geboren is. Die skireis zal ieder jaar op onze “to do” lijst staan. Het skiën, de organisatie, de bergen en de sneeuw hebben mijn hart gestolen. En niet alleen dat van mij!

Onze skivakantie, het reilen en zeilen

Onze vakantie boekten wij bij Famiski, een organisatie voor gezinnen die willen genieten van een intens weekje skiën alsook alle troeven van een georganiseerde reis willen beleven. Samen met vrienden kozen we Pitztal als locatie. Naarmate we bij ons bestemming aankwamen en we alleen maar groen in plaats van wit zagen, kwam de schrik toch wat op. Het hotel bevindt zich langs de piste (grote troef met jonge kinderen die nog niet kunnen zeulen met hun materiaal!) én dus op hoogte. En daar zagen we gelukkig toch heel veel sneeuw.

Zowel de kids als wij volgden skiles. Voor ons was het meer dan 20 jaar geleden en voor de kids was het buiten één uurtje les een jaartje geleden, ook de eerste kennismaking. De kids hadden 4u les per dag, wij 2u. Namiddag konden we samen met onze vrienden genieten van wat de pistes te bieden hadden. Al ging dat voor de 3 anderen meestal wel wat vlotter dan voor mij. Hochzeiger is een echt familie gebied. Het aantal pistes is niet super uitgebreid maar als beginneling én met kinderen een ideale uitvalsbasis. Nooit had ik gedacht dat ik tegen dag 4 op een rode piste zou staan of er zelfs mijn zoon op zou tegenkomen. Wat wel zeker is na een week skivakantie? Dat ik beter ben in het après-skiën dan skiën, maar daar neem ik met plezier genoegen mee.

skivakantie

Waarom deze skivakantie mijn hart gestolen heeft?

De ligging van het hotel was super, dichtbij en dus een beperking in het gesleur. Daarnaast was het hotel een toppertje. Heel lekker eten, speelkelder voor de kids én dicht bij de après-skibar (ook belangrijk om te oefenen :-)). De organisatie van Famiski heeft ons meer dan bekoord – het was een beetje een wilde gok om voor hun te kiezen want we kenden niemand die ervaring met hun had. En meer zelfs, er is niet één negatieve ervaring die ik kan delen. De skilessen voor de kids werd door hun zelf georganiseerd. Allemaal kindjes die én in het hotel én in de skiles zitten geeft duidelijk heel wat vertrouwen bij kids. Iedere avond was er een knutsel uurtje, vrije tijd voor mama én papa dus. Na het eten samen spelen in de speelkelder of elkaar tegenkomen in het zwembad. 2 dagen hebben de kids trouwens volle dag skiles. Wat ons tijd gaf om te genieten met een grote G. Van ongezonde snacks in een berghut, van skiën (en vallen en opstaan). Van tijd samen, tijd om te praten en te genieten van al dat moois wat de bergen te bieden heeft. Het meest verwonderd was ik van Amélie en Mathis. Nooit gedacht dat ze zo enthousiast aan hun ski avontuur zouden starten. Super fier om hun op de berg te zien, vol zelf vertrouwen een bocht te nemen en relaxed op de lift te zien. De skivakantie heeft ons hart gestolen door het volledige pakketje. Door zelf te kunnen genieten, door fier te zijn op die mini’s, door ook tijd te hebben met die mini’s op een sportieve manier, door het samenzijn met anderen.

De belangrijkste reden?

Op die berg denk je niet aan je gsm, is het te koud om die handschoenen uit te trekken, sta je niet stil met wat er op het bureau allemaal gebeurd. Social media is by far minder interessant dan de bergen en die frisse pint of leuke conversatie. De skivakantie heeft voor het eerst sinds lang een mogelijkheid geboden om afstand te nemen van mijn job – en ja ik ben zeker nog geconnecteerd geweest met alles, maar niet zo intensief als ik normaal op vakanties doe). Een groot contrast met een zomervakantie, waar ik helaas toch heel vaak met die gsm of computer in mijn hand zit.

Pitztal, tot volgend jaar!

skivakantie skivakantie skivakantie skivakantie skivakantie skivakantie

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: