slaap

Hoe slaap inhalen als je in nood bent?

Mama’s met slaap tekort, dat is zo normaal als wij mama’s die ’s nachts opstaan als onze mini weent of roept. Toch? Hebben we kids die goed slapen, minder goed slapen of echte nachtuilen zijn, we voelen ons vaak moe. De combinatie van mama zijn, vrouw zijn, een goede vriendin zijn & een goede werknemer. Dat is de schuldige. 

Mama, werknemer, vriendin & vrouw

We kunnen niet zeggen dat het altijd die mini’s zijn die zorgen voor de wallen onder onze ogen. Ok, heel vaak hebben zij ermee te maken. Eén gebroken nacht kan meestal ons hele energiepijl naar beneden halen. Een slechte nacht wegens ziekte, wegens dromen of oh zo veel dorst. Of gewoon, omdat ze standaard slecht slapen. Om van één gebroken nacht te recupereren heb je enkele goede nachten rust nodig. Maar dat past niet in je agenda. Of toch niet in die van je mini…

Soms is slaap tekort wel je eigen fout, toch? Jij wilt graag naar eens met de meisjes weggaan en jullie naam van “highschool” friends waardig maken. Met een glaasje en veel roddels eindig je de avond veel te laat. En is de ochtend veel te vroeg terug daar. En is het ook je eigen fout dat je continue in de weer bent. Met kuisen, strijken, opruimen, vooral heel veel opruimen. Ruim je de bureau op zetten die mini’s de speelruimte op zijn kop. Ruim je die op halen ze de kasten half leeg.

Om dan niet te vergeten dat je je ook op je werk voor meer dan 100% moet inzetten. Al je energie steken in je job en daar alles op een rijtje te krijgen. Snelheid, flexibiliteit, doorzettingsvermogen & inzet, dat wordt van je verwacht. Zij vragen en jij draait – naar best vermogen. Soms goed en soms wat minder goed.

Ja, we houden alle ballen in de lucht. Heel hoog. We passen ons aan, aan de rol die we op dit moment moeten vervullen. Vlotjes schakelen we van werknemer naar mama die spelletjes speelt. Naar de perfecte vrouw die lief en attent is. Terug naar de beste vriendin die haar vriendin in nood opvangt. Wij kunnen dat. Alleen gaat dat heel vaak gepaard met vermoeidheid. Never ending vermoeidheid.

slaap

4 gedachten over “Hoe slaap inhalen als je in nood bent?

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: