House of love

In ons gezinnetje is liefde de belangrijkste drager. Want zonder liefde, geen leven. Met alle dagelijkse sleur, alle drukke afspraken, van links naar rechts vliegen en weer terug, is er maar één ding dat een lach op je gezicht tovert, dat zijn de mini’s. En het zijn ‘patés’. Iedere avond de deur van je werk toetrekken en zo snel mogelijk richting thuis, waar ze me al staan op te wachten.

Mijn 2 kapoenen zijn geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken én toch, toch zien ze elkaar en ons dood graag. Ze kunnen niet zonder elkaar. Maar soms ook niet met elkaar. Zoals in ieder gezin meestal de broer-zus relatie aan toe gaat. Waar Mathis is, gaat Amélie en andersom. Je krijgt vaak horrorverhalen te horen of hoe jaloers oudere broers/zussen reageren op die nieuwe mini in huis, je hoort ook heel vaak dat die jaloezie blijft en vooral dat broer en zus niet met elkaar overweg kunnen zeker bij het ouder worden komt dit regelmatig boven drijven. Ik mag hopen dat dit aan mijn huisje voorbij gaat, dat mijn mini’s wel met elkaar communiceren, elkaar bij de hand reiken en elkaar op weg helpen in deze toch al zeer harde wereld. Bovendien zijn mijn peppi & kokki aan elkaar gewaagd, Mathis is de liefste, de knuffelaar en kusser, die vol liefde zijn zus nu en dan vastneemt, haar helpt en bijstaat, Amélie daarentegen is iets ruwer, pakt liever een zwaard of geweer om te vechten met broer, of pakt haar hand om te slaan op haar lieve broer,… Het is niet zo helemaal in evenwicht hier.

En waar wij iedere dag van genieten is hoe broer en zus met elkaar omgaan.

  • Ze knuffel erop los
  • Amélie maakt gretig gebruik van haar broer – ze gooit geregeld iets voor expres op de grond, wijst ernaar en zegt op gebiedende wijs: TIES. En Mathis raapt het braaf op
  • ‘S morgens vraag Mathis altijd wat de dag brengt, waar hij naartoe moet en de tweede vraag is en waar gaat Amélie?
  • Hij kijkt er nu al naar uit dat Amélie binnenkort naar school moet gaan, want dan zitten ze op dezelfde school
  • Hij noemt Amélie ‘schat’, zusje of “lieveke” *smelt*

Maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn, zo nu en dan vliegen ze elkaar bijna in de haren, al komt dat gelukkig niet vaak voor.

Broer zus liefde

broer zus liefde

broer zus liefde

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: