Kerstmis

Huis in kerststemming

Make it a December to remember. Stilletjes maar veel te snel kwam december om de hoek piepen. Volgeladen met Sinterklaas speelgoed aka te veel speelgoed aka te veel snoep aka brol kijken we erg uit naar Kerstmis. Voor mij is Kerstmis hét moment van het jaar. Ik vind het heerlijk om samen met de familie te genieten van lekker eten, drinken en het uitdelen van cadeautjes. Er gaat niets boven iemand verrassen. 

Dus oeps, ik had mijn kerstboom staan alvorens de Sint is langsgekomen. Wel de “naakte” versie. Zie het als een boom met lampjes, had ook wel iets. Het ontbrak me eigenlijk aan tijd om de boom af te werken, na drukke Sinterklaasweekends en overvolle werkdagen kwam ik er maar niet toe. Maar eindelijk is het gelukt. Dank u mama. Bovendien hebben we voor het eerst in ons gezin een echte kerstboom. Oh boy, wat heb ik hem al verwenst. Maar het is wel een prachtexemplaar, gelukkig.

‘S avonds de lampjes aan, kaarsjes aan en zo bereik je het toppunt van gezelligheid. Dekentje erbij, de tv op en online wat kerstshopping doen. Onze voorraad pakjes kan al tellen, maar gelukkig is dit ook al van de familie die hier kerst komen vieren. Ik heb best wel nog een lijstje aan cadeautjes te gaan. Dringend tijd om eens in actie te schieten.

Amélie beleeft voor het eerst echt het Kerst gevoel. Ze was pas mee in het Sinterklaas verhaal en moet nu schakelen, ik vrees dat ze niet meer zo goed kan volgen met al die feesten zo kort op elkaar. Ze vindt het gelukkig wel allemaal mooi en is natuurlijk helemaal fan van de pakjes. Net als haar broer trouwens, die kan nu al amper wachten tot hij ze mag openen. Hij wilt van ieder cadeautje weten voor wie het is en of hij nu dat cool vampierenpak gaat krijgen. Ook is hij zich ervan bewust dat de Kerstman bij ons thuis niet te veel speelgoed brengt. Ons huis staat op ontploffen met de voorraad speelgoed, ze weten zelfs niet waar eerst kijken. Dus de Kerstman brengt eerder noodzakelijke en of leuke spulletjes. Een sneeuwbol voor op de kamer, pyjama’s, muts en handschoenen etc. Zo lang het er maar cool uitziet lees superhelden op staan, is hij is tevreden mee. Ik denk bovendien niet dat er een kind bestaat dat meer tevreden is dan mijn kleine Mathis. Op het einde van de rit telt Kerst over samen zijn, samen genieten en samen knuffelen. Ik tel stiekem toch al een beetje af naar Kerst en dan vooral het samenzijn.

Kerstmis Kerstmis Kerstmis Kerstmis Kerstmis Kerstmis

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: