verkleden

Hun fantasie komt tot leven als ze zich verkleden

Het leuke aan de hele kinderbeleving is zonder twijfel de fantasie die ze hebben & delen. Fantasie bij het spelen, verkleden, bij het zien van bepaalde dingen of gewoon in het dagdagelijkse leven. Mathis & Amélie zijn waarschijnlijk net zoals zo veel kinderen erg ondernemend in het maken van verhalen, ze vertellen & beleven. Het leuke aan mijn mini’s? Ze durven nog dromen én hun fantasie de vrije loop laten. 

Verkleden als prinses of superheld

Mathis en Amélie hebben elk een eigen verkleed bak. En daar zitten heel wat verkleed pakjes in. Ze verkleden zich regelmatig, die 2 mini’s van mij. Soms maakt het onderdeel uit van het spel dat ze aan het spelen zijn, soms willen ze samen tegen de wereld strijden en op andere keren willen ze gewoon dat iedereen hun mooi of cool vindt.

Amélie, grote fan van Frozen trekt geregeld haar Anna of Elsa pakje aan. Mathis zit nog steeds in de vecht periode, hij is grote fan van Star Wars. Het is grappig om te zien hoe ze dan de woonkamer ombouwen. Onlangs maakte Mathis een Halloween feestje, alle verkleedpakjes lagen versierd en alles had een griezel sfeertje, alles behalve Anna 🙂 Die bleef er schattig uit zien.

Amélie trekt echt dagelijks pakjes aan, inclusief haar hak schoentjes. Ja, zelfs op het Paasfeest afgelopen weekend ging ze verkleed als Anna. Ze vond haarzelf zo mooi – wat ze overduidelijk ook was – en wou niets liever dan naar complimentjes vissen. En zijt maar zeker dat dat goed gelukt is. Girls will be girls!

verkleden

Ik ben een held/prinses

Het enige probleem is dat ze vaak ver gaan in hun fantasie en vereenzelviging met hun favoriete held(in) van dat moment. Mathis als Star Wars inclusief lans durft al eens te vechten alsof zijn leven ervan af hangt. Ik vergeet nooit toen hij als superheld dacht dat hij echt kon vliegen. Een harde val later wist hij wel beter… Amélie draagt iedere dag haar verkleedhakjes en wilt het liefst haar haartjes nog hetzelfde hebben als Anna of Elsa, bovenal wilt ze het liefst een echte prinses zijn. Wist je trouwens dat er een groot verschil zit in je haren als Anna of als Elsa doen? Anna wilt zeggen dat mama 2 vlechten moet maken, Elsa is 1 vlecht. Niet alleen voor de haren moet ik luisteren, als zij verkleed zijn ben ik altijd de onderdanige. Ik mag vechten met Mathis, maar wel met een zwak wapen. En bij Amélie mag ik mee op uitstap maar enkel zeggen en doen wat zij mij toelaat.

Fantasie zit in kleine dingen

Ik vind persoonlijk dat fantasie bij kleinere kinderen gestimuleerd mag worden. En nee, niet alleen bij Carnaval of Halloween – al is dat meestal de ideale periode om op zoek te gaan naar nieuwe, verrassende verkleed of carnavalskleding voor kinderen (Shoptip voor een groot gamma verkleedkleren). Mathis & Amélie dwalen soms heel ver in hun verhaal, beleven gekke avonturen en bovenal zijn meestal heel gelukkig in hun eigen fantasie wereld als Prinses of Star Wars Trooper.

verkleden verkleden verkleden

Eén gedachte over “Hun fantasie komt tot leven als ze zich verkleden

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: