Hup Hup

Hup Hup – Sportieve mama aan zet

Sporten, staat zo vaak op mijn to do lijstje maar vliegt er ook net zo vaak vanaf. Te druk, te weinig energie, moe, andere last-minute (leukere) plannen, geen opvang. Elk excuus lijkt goed genoeg. Verbetering, elk excuus is goed genoeg! Van 3x per week Pilates voor de tv naar 1 keer. Om de 2 weken. Tijd voor verandering dus. Ik moet en zal terug sportief worden. Mijn partner in crime? Hup Hup.

Weg met de excuses

Opdracht nr. 1 is om afscheid te nemen van elke vorm van excuus. Een week telt 7 dagen, een dag 24u. Ja, mama’s, wij verdienen echt wel een half uurtje tijd op een dag en 1 uurtje per week. En qua energie level, we weten allemaal stiekem dat je van sporten net meer energie krijgt. Dat komt dus alleen maar ten goede. En opvang? Papa’s to the rescue! Alle excuses dus over boord. Gezien sociale druk altijd het beste werkt, besloot ik om het sporten voor de tv uit te breiden naar een sportclub. Mensen, buiten komen, samenhorigheid en druk. Druk om je gezicht geregeld te laten zien én positieve druk om nog beter je best te doen en je progressie te tonen aan anderen.

Hup Hup dus. In mijn zoektocht was ik op zoek naar een sport die snel en efficiënt is (zie de excuses hierboven :-)). En zo kwam ik uit bij Hup Hup. Ik heb een club in Diepenbeek en Genk, heel kortbij dus. En op mijn van mijn werk naar thuis.

Mijn sportiefste kant

Bij Hup Hup kies je je bewegingsdoel en ga je zo zeer gericht aan het werk. Ik koos rara voor mijn figuur en gewicht wat te verbeteren. Mijn persoonlijk doel is om 2x per week tot bij de sportclub te geraken. En dé reden om perfect bij mij te passen is dat het maximum 35 minuten duurt. De Milon cirkel maakt mijn leven 2x per week zuur. En beter. Ondertussen ben ik 3 weken bezig en de spierpijnen die ik de eerste keer voelde, zijn al verleden tijd.

Het werkt zo’n Milon cirkel?

Hup Hup

Je huppelt van toestel naar toestel waarbij kracht toestellen afwisselen met cardio. Telkens 1 minuut op kracht en 4 minuten op cardio. Je gaat één per één de cirkel rond en dat 2x. Ik kan je op een briefje geven dat je de tweede ronde aftelt tot je minuten voorbij zijn! Het leuke is wel door de afwisseling van kracht en cardio, dat je lichaam snel recupereert én het vooral heel draaglijk maakt.

Trouwens alles werkt met een kaartje, alle machines stellen zich in op jouw afmetingen. Geen gedoe met te zwaar of te lichte bewegingen én je krijgt je training in je mailbox. Uitpakken dus naar manlief hoe goed je bezig bent! Wat ik persoonlijk ook wel erg leuk vind is dat je begeleiding krijgt, zorgen dat je je bewegingen goed doet en tussendoor een praatje. Dat maakt sporten net weer dat beetje fijner. Dus ja, ik ben al 3 weken sportief bezig en hoop zo toch mijn jaar sportief te eindigen én opnieuw in te zetten. Wie doet er mee? Hup Hup!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: