Ik ben meer dan mijn kassaticket

Ik ben meer dan mijn kassaticket – de keuze voor seizoens fruit & groenten

Of ik mee wou doen aan de seizoengroenten-challenge? Om op die manier Vredeseilanden te steunen én mijn kinderen weer extra kan aanzetten om wat gezonds te eten? Of ik ook vaker wil kunnen kiezen voor een duurzamere keuze in de winkel? Liever producten zou willen van de boer om de hoek? Nee, ik moest geen 2x nadenken. Ik ben meer dan mijn kassaticket … warme oproep!

Ik bestel meestal mijn boodschappen online, dit werkt het meest efficiënt voor ons als gezin. Eerst bedenk ik wat ik de week erna ga koken en dan ga ik op zoek naar de nodige boodschappen die ik nodig heb. De winkel haalt massa informatie uit mijn online shopping bezoekje. Waar ik woon, hoe lang ik online doorbreng voor het kopen van mijn producten, wat er in mijn mandje ligt, welke producten ik bekijk, wat ik zoek en zelfs wat ik overweeg te kopen door het te bekijken maar niet in mijn mandje te leggen, ze weten dus perfect wat ik als consument lekker vind en graag in het winkelassortiment wil. Maar is dat wel zo? Ben ik echt op zoek naar alles wat daar in de rekken ligt of word ik meer “gedwongen” om bepaalde keuzes te maken aangezien er geen alternatieven zijn?

Ik ben meer dan mijn kassaticket

Ik probeer wel altijd rekening te houden met fruit en groenten van het seizoen. Maar met schaamrood op het wangen moet ik bekennen dat ik niet altijd weet welke groenten bij welk moment in het jaar horen. Ja, van de basis wel. Maar aan de andere kant zijn praktisch alle groenten en fruit het hele jaar door beschikbaar. En nee, zeker niet altijd even lekker. De keuze om de groenten & fruit van het moment te kiezen wilt gewoon simpelweg zeggen dat het lekkerder smaakt, van dichterbij komt & goedkoper is. 3 vliegen in één klap om dus wel die juiste keuze te maken.

Een warme oproep dus naar de winkels, nee wij willen echt geen pompoenen op dit moment van het jaar en nee, aardbeien moeten niet geïmporteerd worden om ze al te hebben in februari. Wij willen echte Belgische aardbeien, van dicht bij ons, die super lekker smaken.

Waar ik mij het meest aan erger? Dat er geen aanbod is van lokale producten. Er zijn thans genoeg boeren in de buurt hier met schandalig lekker fruit en groenten. Van op het veld naar de winkel. Minder transport, lekker vers én voor mij het perfecte alternatief. En dan zwijg ik nog over al die verpakkingen… Milieu, je hoort het iedere dag in het nieuws, plastic zakjes in de winkel worden afgeschaft. Een alternatief wordt niet aangeboden, maar al die plastic rond fruit en groenten? Geen mens die ernaar kraait.

Waarom de consument niet helpen in zijn keuze en het aanbod van seizoensgroenten vergroten. Consument moeten volgens de winkels toch in alles ‘opgevoed’ worden, wel waarom neemt er niemand op dit gebied initiatief?

Mijn challenge met Sofie Dumont

Een warme oproep dus, ben jij meer dan je kassaticket? Schrijf je snel in op deze link. Doe jij samen met mij deze week (maar ook daarna!) de groenten-challenge om dit initiatief te ondersteunen? Sofie Dumont zorgt voor lekkere recepten, het enigste wat jij moet doen is de ingrediënten in huis halen en aan de slag gaan én op die manier iedereen van je gezin enthousiast maken.

PS dit is niet gesponsord! Dit is gewoonweg een geweldig initiatief waarvoor ik jullie allemaal oproep om deel te nemen! Neem een kijkje op ikbenmeerdanmijnkassaticket.be voor meer informatie!

2 gedachten over “Ik ben meer dan mijn kassaticket – de keuze voor seizoens fruit & groenten

  1. Shoppen doe ik weinig online.
    Toch zal een bedrijf zomaar mijn hebben en houden uit mijn surfgedrag kunnen lezen.

    Gelukkig maak ik toch nog mijn eigen keuzen.

    Onafhankelijke groet,

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: