Ik heb 2 maanden zomervakantie overleefd

Ik heb het overleefd, 2 maanden zomervakantie. 2 maanden van opvang zoeken links en rechts, 2 maanden van geen structuur. De zomervakantie is al bij al vlot verlopen, dankzij een goede voorbereiding & doordat er geen onverwachte voorvallen gebeurd zijn. Oef. En nu zitten we snel terug in ons dagelijks stramien, onze dagelijkse sleur. De kids op tijd in bed, opstaan, naar school, hobby’s, eten en slapen.

De zomervakantie overleven

De zomervakantie begon bij ons pittig. Wie haalt het ook in zijn hoofd om te verhuizen op de laatste schooldag. Eerst was mijn man een week alleen met ze, vervolgens trokken we op vakantie. In no time was het eind juli en moesten we terug gaan werken. De kids gingen van links naar rechts. Van mijn mama naar mijn oma, naar mijn papa, naar mijn schoonouders. Zij hadden de tijd van hun leven. Wij hadden onze handen vol met heropvoeden. Het is leuk dat oma’s en opa’s verwennen. Het is minder leuk als ze dat als de standaard gaan zien.

Ze mochten al eens veel te lang tv kijken, gingen de Mc Donals onveilig maken, kregen ijsjes in overvloed en bleven al eens te lang op. Ze hadden het wel naar hun zin die mini’s van mij. Zomervakantie is vooral leuk om eindelijk wat tijd te hebben met elkaar. Ook al moesten wij werken, geen huiswerk ’s avonds, geen kinderen ophalen van school. De oma’s kwamen geregeld bij ons in huis en dat is zalig. Zo hadden we ’s avonds nog een zee van tijd om te spelen, te fietsen en andere leuke dingen te doen.

Mathis en Amélie gingen ook op 2 kampjes. Hun tennis kamp viel juist in de week dat het 2 dagen zo warm was dat ze niet buiten konden komen en waarbij de andere 3 dagen het non-stop regende. Maar ook daar hebben ze zich heel erg geamuseerd. Ik denk vooral dat de afwisseling een grote plus is. Een beetje verwennen, een beetje routine, een beetje genieten, een beetje discipline. De ideale start voor een nieuw schooljaar.

Niet allemaal rozengeur

Zoals het nergens zal zijn. 2 maanden vakantie voor mini’s is echt niet alleen rozengeur. Eind augustus was Amélie al vergeten dat we op reis waren gegaan en vroeg ze zich af wanneer we nu op vakantie gingen. Mathis die besloot om de zomervakantie extra lang te maken. Iedere avond hadden we een gevecht om hem op tijd in bed te krijgen. Want ja, als je moet pipi doen heb je het ideale excuus om uit je bed te mogen… Dan mogen we zeker ook Amélie haar leuke fase niet vergeten en onze eigen stress om ons huis tip top in orde te krijgen. De zomer is weeral omgevlogen. We hebben genoten. Misschien minder hard dan voorbijgaande jaren. We moesten en zouden ons huis in orde hebben. En zo tellen we af naar de zomer van 2019, benieuwd naar wat die gaat brengen!

Rode Haan Legoland verkoeling blotevoetenpad nieuwe woning

5 gedachten over “Ik heb 2 maanden zomervakantie overleefd

  1. Hihi nog niet te vroeg victorie kraaien, nog een week te overleven. En we weten allemaal dat er in 7 dagen nog veel kan gebeuren in kinderland 😀

  2. Gelukkig kan nu het ‘echte’ leven weer beginnen. Zoals je zegt inderdaad een overleving, dat kan ik mij voorstellen. Nu op naar 2019.

  3. Na een vakantie kost het altijd weer tijd om leerlingen in een schoolritme te krijgen.

    Kinderen uit sommige gezinnen hebben hier na een weekend al moeite mee.

    Vriendelijke groet,

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: