kleertjes

Ik heb dé oplossing voor te kleine kleertjes van je mini

Geen melige Valentijns blog, nee een oplossing voor een structureel mama probleem. Althans, ik ervaar dat toch zo. Mijn mini’s krijgen veel te veel kleren en surplus groeien ze ook nog eens als kool. Wat maakt dat wij heel vaak mooi kleding hebben, amper gedragen maar… wel te klein. Ik krijg het niet over mijn hart om ze dan in de kledingcontainer te gooien. Meestal blijven ze ergens in huis ronddwalen. Maar nu heb ik dé oplossing voor te kleine kleertjes gevonden!

Stapels kleertjes

Mijn grote mama ergernis, mijn mini’s die uit kleding groeien en waar amper iets aan te zien is. Heel vaak deel ik de kleertjes uit aan vriendinnen, goedkopere stuks belanden al eens in de kledingcontainer. Zo’n één keer per jaar neem ik deel aan een beurs van de Gezinsbond en probeer ik mijn jaarvoorraad te verkopen. De kleertjes simpelweg weggooien kan ik niet, dat krijg ik niet over mijn hart. Kleertjes aan vriendinnen geven is altijd leuk, maar niet iedereen heeft dezelfde stijl en vooral de kids zijn niet allemaal van dezelfde periode in het jaar. Wat dus wel maakt dat de kleertjes heel vaak zelfs niet doorgegeven kunnen worden.

En omdat ik het niet over mijn hart krijg om ze zomaar in de kledingcontainer te doen, blijven ze vaak thuis rondslingeren. In de berging kast die amper open gaat. Tot het weer lente of herfst opruiming is of de stapel zo groot wordt dat ze uit de kast vallen.

Otters en Flamingo’s

Toen ik onlangs werd gecontacteerd door Otters en Flamingo’s was ik dan ook over enthousiast. Ik zag onmiddellijk de oplossing voor mijn probleem. Wat een aanrader!

Het concept is simpel, je bestelt op hun website een verzendzak. Deze komt thuis aan, samen met een begeleidend kaartje. Het enigste wat jij moet doen is de zak vullen met kledingstukken van je mini van het afgelopen seizoen. Zij aanvaarden een hele waslijst aan merkjes (maar best de site checken voor een gedetailleerde lijst). Vervolgens kan je de zak kosteloos op de post doen. De dames achter Otters en Flamingo’s gaan dan aan de slag, ze maken mooie foto’s en plaatsen de kledingstukken online. Voor elk verkocht item krijg jij commissie.

Je kan online volgen welke kleertjes weerhouden worden, welke te oud bevonden worden. Een heel duidelijk overzicht van wat er al verkocht is én hoeveel centjes jouw richting uitkomen. Ik vind dit echt een super systeem!

Waarom dit een leuk initiatief is?

  • Vandaag de dag gaat alles over hergebruik, wel wat een leuke manier om die veel te mooie kinderkleding een tweede leven te geven
  • Je moet zelf weinig effort doen buiten de zak op te sturen
  • En je krijgt er nog geld voor ook!
  • Met je opbrengst kan je zelf een kijkje nemen op de site, er staan echt pareltjes tussen

Het was mijn eerste kennismaking maar zeker niet mijn laatste. En als een volwaardig mama heb ik niet alleen kleding ingeleverd, maar heb ik mij ook laten gaan met het shoppen. Pareltjes. Al zeg ik het zelf. Meer over mijn pareltjes in mijn volgende blog!

kleertjes kleertjes

6 gedachten over “Ik heb dé oplossing voor te kleine kleertjes van je mini

  1. Wat een leuke tip! Mijn kleertjes lagen opzij voor neefjes, maar heb intussen een nichtje en veel geslachtsneutrale items zitten er niet bij. Ik neem mezelf altijd voor om op internet te verkopen, maar meestal komt dat er gewoon niet van. Geef je eens de link dan klik ik door. Dankje!

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: