brooddozen

Ik maak geen gezonde & perfecte brooddozen, wat nu?

Ik zie vandaag de dag de druk opgevoerd worden. Hoe brooddozen een wereld transformatie ondergaan hebben. Van de simpele boterhammekes met choco naar gezond broodbeleg, naar kleuren palletten. Vol gevarieerde voeding. Waar tijd, creativiteit en enthousiasme inkruipt. Waar mijn mond van openvalt. Chapeau voor die mama’s, maar ik doe helaas niet mee aan die perfecte brooddozen. 

Gezonde lunch op school

Iedere mama heeft haar eigen principes en manieren van omgaan met gezonde voeding. Ik vind het impressionant om op Pinterest, Facebook en Instagram van die weelderige boterhamdozen te zien. Vol kleur, gevarieerde én gezonde voeding. Wat komkommer, tomaten, olijven, rozijnen. Echte schilderijtjes, waar zelfs ik instant honger van krijg en zin in gezonde voeding.

Chapeau mama’s, dat jullie dat voor elkaar krijgen. Tijd om het klaar te maken, tijd om na te denken wat erin en dan de boodschappen niet te vergeten. Om dan nog maar te zwijgen over al die super mooie en goed georganiseerde Bento boxen die uitgevonden worden en overgevlogen komen van andere werelddelen.

Ik pas helaas. Ik ben absoluut pro gezonde voeding maar de combinatie van veel werk, creatief en moeilijke eters geeft mij weinig vertrouwen om aan dit avontuur mee te doen. ’s Morgens maken mijn man en ik de boterhamdozen, koken we het eten en de weinige tijd die dan nog over blijft, is om te genieten van een lekkere tas koffie. Te lui om die wortels te schillen, om inspiratie te zoeken, om creatief om te gaan met de lunch. Begrijp me niet verkeerd, ik probeer ook ‘gezonde’ keuzes te maken voor mijn kids. Zo geef ik zo weinig mogelijk choco mee naar school. Kaas en charcuterie worden afgewisseld maar effectief wel iedere dag boterhammen. Als ik eens in een ‘goeie’ ben en ben groentjes voor het avondeten aan het klaarmaken durf ik al eens een worteltje in hun brooddoos steken. Of ook helemaal niet. Als het Sinterklaas tijd is, kies ik voor een chocolade cent in plaats van mijn gezonde worteltjes.

En ja, het gebeurt al eens dat op vrijdag de charcuterie op is, ja dan durven we al eens choco of speculoospasta mee te geven. En gelukkig dat ze dan zijn!?

2 gedachten over “Ik maak geen gezonde & perfecte brooddozen, wat nu?

  1. Heel herkenbaar. Mijn dochter van 7 is een moeilijke eter, en dan kan een boterham met choco wonderen doen. Ik steek dan wel meestal tomaatjes of een wortel erbij als gezond dessertje. En natuurlijk mag de chocolade cent van de Sint niet ontbreken 😉

  2. Hier hetzelfde, maar vooral omdat mijn kinderen het niet zouden opeten. Zij willen het liefst een boterhammetje, tja…

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: