Ik verlies mijn geduld wel eens #notsoperfectmom

Geduld is helaas niet mijn sterkste kant, nee ook niet naar mijn kinderen toe. Noem het een slechte eigenschap of misschien een confronterende eigenschap, dat kan ook. Mijn kids leren mij veel, van het leven, van mijzelf en vooral ook dat ik echt geen geduld heb. En dat ik ook niet altijd het juiste antwoord heb op ongeduldige situaties… Op zo’n momenten ben ik duidelijk een #notsoperfectmom. 

Ik ben schuldig, aan mijn geduld verliezen

Ik kan er niet aan doen, maar geduld is echt een gave die ik niet bezit. En laat dat nu een slechte combinatie zijn met 2 kinderen die alle tijd van de wereld hebben. Kinderen opjagen? In de verste verte niet. En gelijk hebben ze eigenlijk ook wel! Het is gewoon vaak zo dat deze mama gehaast is, in de ochtend én in de avond. In de ochtend moet iedereen op tijd op zijn plaats worden afgezet, in de avond moeten mijn mini’s op tijd in bed geraken want anders is het de dag erna feest. Altijd die rush en op zo momenten vinden mijn mini’s het geweldig om mijn geduld af te toetsen.

Ergens in mij zit het wel hoor, maar toch best diep.

Situaties waarin ik mijn geduld verlies?

 • Als Mathis in de ochtend zijn eerste sok aan heeft tegen dat zijn zus volledig is aangekleed
 • Of als hij op zoek gaat naar een Pokémon kaart op het moment dat we al half buiten staan
 • Hij weeral eens geen moeite wilt doen om zijn veters zelf te binden
 • Ze na 30 minuten aan tafel nog steeds zitten te peuteren in hun bord omdat ze het voor de verandering weer eens niet lusten
 • Dat Mathis bij aankomst op school, na al die jaren, nog steeds niet zelf de reflectie maakt om zijn gordel uit te doen
 • Als het slaaptijd is en Mathis op 5 minuten toevallig 3x naar het toilet spurt
 • Of Amélie die wegloopt omdat ze haar haren niet wilt laten kammen
 • En herinner je je nog de koussituatie van de afgelopen weken?

Ik ben niet geduldig, ik ben niet zo perfect. Maar ik geniet super hard van mijn gezin, van mijn mini’s, van hun rond mij te hebben. Ik vind het vooral heel leuk om hun te horen spelen, verhalen te horen verzinnen en hun eigen wereld binnen te stappen, daar kan ik uren van genieten. Samen op de zetel kruipen, wat gek doen of luisteren naar hun verhalen. Mijn mini’s die “I love you” tegen mij zeggen doet mijn hart alle kanten opspringen. Ik weet niet of ik een goede mama ben, ik weet niet of ik te streng ben. Ik weet wel dat wij allemaal zot zijn van elkaar, niet zonder elkaar kunnen en vooral heel erg veel van elkaar houden. Iedere mama doet zijn best en dat is toch het enigste dat telt.

geduld

8 gedachten over “Ik verlies mijn geduld wel eens #notsoperfectmom

 1. Geduld is ook niet mijn sterkste kant. Na vijf maal hetzelfde herhalen,word ik een crazy mom ?. Och ja,we doen allemaal ons best.

 2. Kinderen kunnen je erg op de proef gaan stellen als het met geduld te maken heeft. En vaak zijn ze er nog niet van bewust voor wat je dan boos wordt.

  Aum Shanthi

 3. Jouw afsluiter zegt het helemaal; je doet je stinkende best en houdt tot de maan en terug van ze. Het is ook helemaal niet gek af en toe je geduld te verliezen toch? Ik heb soms dagenlang engelengeduld, maar er zijn ook dagen bij dat het lontje korter is dan ik zou willen.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: