Ik werk fulltime

Ik werk fulltime en daarom ben ik een betere moeder

De combinatie van het moederschap en werken is niet altijd een eenvoudig gegeven. Soms is het echt wel jongleren om alle ballen in de lucht te houden. En toch, ik werk fulltime en dat maakt mij echt een betere moeder. Sluit mij niet thuis op met enkel het huishouden en de kids, want dat zou ik niet lang overleven. 

Ik werk fulltime

Ik kies er bewust voor om fulltime te werken. Het is mijn uitlaadklep en ons gezin is er ondertussen aan gewoon. Bovendien heb ik zo veel uitdaging in mijn job dat ik mij echt niet kan inbeelden dat ik minder zou werken. Pas op, ik zou wel genieten van die vrije dag, maar zou die vrije dag dan ook echt wel nemen voor me-time. Iedere dag een week vrij voor het huishouden zou me echt niet blij maken.

In de week hebben we ons vast stramien, mijn man en ik zijn op elkaar afgesteld. Ik doe meestal de ochtenden, hij de avonden. Dat maakt dat de kids enkel ’s avonds in de opvang zitten. Ze hebben er dus weinig last van dat we fulltime werken. Mijn man regelt zijn werk zo dat ze de hobby’s kunnen uitoefen die ze willen. On top worden ze op woensdag altijd afgehaald door mijn mama. Ze zitten dan ofwel bij haar ofwel bij mijn grootmoeder. En alle partijen genieten daarvan. Iedere woensdag is het dus feest voor hun.

Enkel in de vakanties durf ik al eens vloeken op dat fulltime werken. 2 maanden zomer vakantie overbruggen, 2 weken Kerst en Paasvakantie en dan nog een week in het voorjaar en najaar is niet altijd eenvoudig. Mits goede planning én vooral goede opvang van de grootouders lukt het ons wel. En dat maakt de beslissing om voltijds aan de slag te blijven ook eenvoudig.

En daarom ben ik een betere moeder

Ik kan mijn ei kwijt in mijn job, heb dat nodig om te kunnen functioneren. Na één week met de kids tel ik met schaamrood op de wangen af wanneer ik terug aan het werk kan. Mijn kids zijn geweldig en ik hou superveel van ze. Maar door fulltime te werken genieten wij gewoon dubbel zo hard van de momenten samen. Ik ben niet gemaakt om dag in dag uit enkel met het moederschap bezig te zijn. Ik heb extra uitdaging nodig. En op die momenten dat we samen zijn, genieten we extra hard. Iets leuks doen, lekker gaan eten, gaan ontbijten of samen spelletjes spelen. Het is niet altijd eenvoudig om alles te combineren maar ik geniet extra hard van onze tijd samen. Bovendien ben ik misschien gewoon niet gemaakt om een hele dag thuis te zijn? Ik ben de slechte huismoeder ever, weet na 11 jaar alleen wonen nog altijd niet de was te sorteren…

Bovendien is mijn man beter in dweilen dan mij, heb ik een hekel aan strijken en kan ik geen raam wassen zonder strepen. Je kan natuurlijk niet alle kwaliteiten hebben maar laten we zeggen dat ik misschien gewoon goed ben in mijn job en dat dat ook een gave is op zich? 🙂

2 gedachten over “Ik werk fulltime en daarom ben ik een betere moeder

  1. Ik snap je volledig! Zelf werk ik ook fulltime en zou ik dat niet kunnen, thuis blijven voor Tuur. Ik geniet enorm van de momenten samen met hem, maar laat me een huismoeder worden en ik word zot 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: