outfit

In de kast van – outfit stress

Iedere avond kiest Amélie wat ze de dag erna gaat aandoen. Ze is nog wat klein dus haar kleren zijn iedere avond voor de wasmand. Amélie is nogal kritisch op haar kleren dus nee, ik mag niet meer beslissen wat zij aandoet. Zij beslist iedere avond zelf haar outfit van de volgende dag. Al blijf ik wel in de buurt om een oogje in het zeil te houden. En eerlijk, haar eigen keuze is geen garantie op succes in de ochtend. 

Zelf haar outfit kiezen

Het begon een tijdje geleden, dat ze nogal euh moeilijk deed over de kleren in de ochtend. Niets wat ik koos vond zij goed, verkeerde kousen, geen zin in een rokje, … Dus heb ik het maar losgelaten, kleren kiezen voor Amélie. Ja, bij mijn zoon van 6 jaar mag ik dat wel nog maar niet meer bij mijn 3-jarige…

Om discussies proberen te vermijden – nadruk op proberen – leggen we de kleren voor haar ’s avonds al klaar. Iedere avond na het tandenpoetsen kiest zij een outfit onder het goedkeurend oog van mama. Die leggen we dan in de badkamer in de hoop op een rustige ochtend. Ze weet maar al te goed wat ze wilt aandoen en op geen enkele manier kan je haar van gedachten doen veranderen.

Meestal helpt het ons wel om een rustige ochtend te hebben, hier en daar zijn er uitzonderingen dat ze met een mega ochtendhumeur uit bed stapt. Maar ik ben ook niet iedere dag evengoed gezind. Zelf het gevoel hebben dat je de keuze hebt gemaakt is vaak een oplossing voor tal van discussies bij kinderen. De ochtenden verlopen sindsdien op gebied van kleren alvast 10x zo makkelijk. Maar ik moet ook toegeven dat haar keuze stress toch ook wel mede door mezelf gecreëerd is. Rokjes, jukjes, broeken, shorten, salopette, t-shirts, sweaters, long sleeves, … Haar keuze is groot. Te groot. Alleen de kleur mag iets meer variëren. Goud, roze en blauw zijn duidelijk mama’s favoriete kleur.

outfit outfit

2 gedachten over “In de kast van – outfit stress

  1. Haha ik kan me maar al te goed voorstellen hoe lastig dit soms is om zo’n vastbesloten kind te hebben. Wel leuk dat ze nu al zo haar eigen smaak heeft. Dat zelfde heb ik met een zoontje van me, gelukkig maakt hij tegenwoordig wel redelijk goede combinaties omdat we hem wat stylingtips hebben gegeven 😉 maar soms …

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: