bed

In het grote bed van mama of niet?

Ik blijf er erg categoriek in, de kids mogen niet in ons bed slapen. Niet als we ze niet in bed krijgen, niet als één van de twee weg is en nee, zelfs niet als ze ziek zijn. Ze hebben het nooit gedaan en persoonlijk vinden we dat belangrijk. Ik heb vaak getwijfeld hoor, zo heerlijk om je baby dicht bij je te hebben en mee in bed te nemen.

Bezoek in bed

Toch krijgen we geregeld bezoek in ons bed hoor, al is dat gelukkig pas vanaf 7u. In het weekend laten we de mini’s ons wakker maken – al moet dit na 7 uur zijn. Indien ze voor 7u opstaan, vliegen ze terug in bedje. Dit is niet alleen voor onze rust, ook omdat zij het echt nodig hebben om te kunnen bijslapen in het weekend. Amélie wilt echt niet meer slapen in de namiddag alhoewel ze soms erg moe is, dus dat bijslapen moet in de ochtend gebeuren. Mijn mini’s komen dan op kousenvoetjes af, zo stil dat we ze amper horen. Ze sluipen in onze kamer en kijken ons stilletjes aan. Ze weten dat ze dan in ons bed mogen en ze kunnen dan niet snel genoeg hun plaatsje innemen in het grote bed. Verschieten dus én net dat vinden ze leuk.

Ze hebben nooit in ons bed mogen slapen. Natuurlijk als ze klein waren mochten ze geregeld mee komen knuffelen in bed. Maar echt de nacht doorbrengen? Nee. Vanaf 8 weken gingen ze op hun eigen kamertje.

Ik keer heb ik het geprobeerd

Eén keer heb ik het geprobeerd met Mathis. Hij moest op zijn 9 maanden buisjes krijgen en dus in slaap gedaan worden. Ik vond dat zo zielig dat ik hem de nacht ervoor graag dicht bij mij wou. Maar na een uurtje wroeten, stampen en vingers in mijn ogen, had ik het opgegeven. Hij is toen braaf terug in zijn eigen bed gevlogen en we hebben het niet meer herhaald.

Nachtelijk bezoek

Tuurlijk komt er de fase dat ze proberen ’s nachts in het bed van mama en papa te kruipen. Zij vinden dat geweldig en wij stiekem ook. Alleen weten we dat als we ermee starten, we niet meer van ze ‘afgeraken’. Dus ook in die zeeeeeeer moeilijke fase hebben we voet bij stuk gehouden. Lees geregeld ’s nachts enkele uren op de gang gestaan om de mini’s terug in bed te zwieren. Keer op keer en believe me, die fase heeft lang geduurd. Dus ja, die weekends genieten we eens te langer van ons 4-tjes samen in bed. Meestal doen de mini’s wat gek of plagen ze ons wat met kietelen. Heel soms durven we eens de tv op te zetten zodat ze zelf nog wat kunnen chillen in bed. Ze genieten er echt van op die momenten en wij ook!

Lakens zoeken

De momenten waarop je slaap kan inhalen zijn schaars dus ik vind mijn comfort heel belangrijk. Ons bed kochten we enkele jaren geleden, wat een verschil was dat toen met het vorige bed. Het bed ligt zo zalig dat ik het vaak merk als ik op vakantie ben of liever mijn rug merkt dat dan eens te meer. Onze lakens komen van Hoeslakenshop. Ik werd er attent op gemaakt door onze huishoudhulp dat ik dringend op zoek moest gaan naar nieuwe lakens. Zalig als zij zelfs je zorgen daarover van je weg nemen. Je vindt er een heel erg uitgebreid assortiment. In alle maten. Eén van mijn ergernissen zijn absoluut lakens die loskomen, noem het een fobie 🙂 Duuuuussss de juiste maat is super belangrijk. Ook hier moest ik weer hulp inschakelen want oeps, ik wist niet hoe groot ons bed was … Daar heb je dus mama’s voor. Je shopt onze versie trouwens hier!

bed bed bed bed

 

8 gedachten over “In het grote bed van mama of niet?

  1. Ha, hier gelijkaardig! Ze is nooit bij ons in bed gemogen, keerpunt is wel dat ze dat ook absoluut niet wil – ook niet ’s ochtends in het weekend bijvoorbeeld.
    Ach ja, dan soezen en knuffelen wij wel in de zetel 😉

  2. Hier ook! Absoluut geen nood aan gehad om de kids mee in bed te nemen. Want ik hoor andere verhalen… kinderen die nooit alleen kunnen slapen of in slaap vallen.
    En daarbij mama en papa mogen ook een privé-plekje hebben in het huis.
    We delen al zoveel met onze kleine engeltjes 😉

  3. Helemaal akkoord, grote bed is voor mama en papa. Wij krijgen alleen bezoek zondagochtend van de twee jongetjes en dan liggen we even “met vier in bed” naar televisie te kijken.

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: