interlaken

Interlaken herinneringen

Onze Zwitserland reis met Vacansoleil ligt achter ons maar we blijven nog even nagenieten. Ondertussen zijn we opnieuw Koksijde gaan onveilig maken in het weekend en vertrekken we over minder dan 4 dagen op huwelijksreis – no kids allowed. En toch blijft de pracht van de omgeving van Interlaken ons volgen.

De omgeving van Interlaken

Dat Zwitserland een mooi land is hadden we al gemerkt op onze doorreis naar Italië. Bij onze aankomst in de Vacansoleil camping viel onze mond meer dan eens open. Omgeven door de bergen en het meer. Een plaatje dat klopte. Er valt veel te beleven in Interlaken, meer dan we konden doen in één week tijd. De meeste activiteiten liggen binnen de 15km, heel erg handig dus.

Wat wij jullie aanraden om te doen moest je Interlaken bezoeken?

 • Harder Kulm: Ok, je moet wel even je hoogtevrees aan de kant zetten. Je ritje in een treintje dat redelijk steil omhoog gaat bezorgt je toch wel wat kriebels. Maar bij aankomst boven heb je een uitzicht om U tegen te zeggen. De 2 meren, de bergen en Interlaken ver beneden onder je voeten. Je staat op een platform dat langs de berg uitsteekt en voelt je on top of the world. Moesten mijn mini’s nu ook nog eens zin hebben in een leuke foto was dat geweldig geweest 🙂

interlaken interlaken interlaken interlaken

 • Boottochtje: De kinderen vonden het geweldig om met de boot een tochtje te doen op het bekende Thun meer. We hebben zo’n uurtje op de boot gezeten, genoten van een ijsje en vooral van het uitzicht.

interlaken

 • Gletcher: In Grinnwald kan je een geweldig leuke wandeling maken van 1 kilometer langs een rivier, door rotsen op zoek naar de Gletcher. De wandeling is kids proof & zelfs buggy proof – ok het einde is misschien iets meer puffen. Impressionant om te zien hoe je langs de rotsen wandelt, hoe je de rivier blijft volgen.
 • Jung Frau Park: Het bekende park van Interlaken hebben we ook bezocht, meer specifiek Mistery land. Een binnenspeeltuin en buiten speeltuin voor mini’s. Fun gegarandeerd bij zowel mooi als slecht weer.
 • In elke stad vind je de mooiste speeltuinen, we hebben er geregeld eentje bezocht, wat gepicknickt en genoten van de omgeving en de kids die plezier hadden
 • Heimwehfluh: een roddelbaan. Dit was een uitstap naar het handje van Mathis. Je bepaalt zelf je tempo maar ik moet bekennen dat ik klamme handjes had bij mijn aankomst onderaan met Amélie op mijn schoot. Je gaat best pittig naar beneden en vooruit. Voor Mathis ging het niet snel genoeg, voor Amélie was het een randgeval. Ook hier moet je via een treintje naar boven, dat op zich is al een hele ervaring.
 • Met je verblijf op de camping mag je ook gratis gaan zwemmen in het gemeentelijk zwembad, ook een aanrader.
 • Vertoven aan het meer. Wij hadden enkele prachtige top zomer avonden – ja in mei. Dus het was geweldig leuk om aan het water te zitten, de kids te laten genieten van het (ijs)koude water, wat boekjes lezen en genieten van het zonnetje.
 • Niet te vergeten om minimum 1x een kaasfondue te gaan doen! Met een heerlijk aangepast wijntje. Heerlijk.

Het was een mooie reis, vol leuke belevingen om nooit meer te vergeten! En omdat we ze niet willen vergeten heb ik een mooi album gemaakt via Smartphoto. Ik koos voor een spiraalbinding foto album in de maat M – en liet hem automatisch al mijn herinneringen in de photo album plaatsen. Ik moet je niet vertellen dat ik pagina’s te kort hard voor deze geweldige reis… Maar gelukkig is het eenvoudig om snel veel pagina’s toe te voegen. Mission accomplished 🙂 Hij staat momenteel op de kast te pronken, zodat iedereen die bij ons thuis komt, wat kan meegenieten van onze geweldige reis.

smartphoto smartphoto smartphoto smartphoto

2 gedachten over “Interlaken herinneringen

 1. Klinkt als een fijne vakantie! Hier is het aftellen naar half juli. Niet dat we weggaan, maar gewoonweg vakantie is ook al goed! 🙂

 2. Oh wauw dat ziet er fantastisch uit zeg! Misschien moet ik die kant ook maar eens op gaan voor een vakantie 🙂

Reacties zijn gesloten.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: