Italië op zijn mooist Deel 1

La bella Italia. Het was de eerste keer voor ons om dit mooie land te bezoeken en dat met Italiaanse roots. Shame on me. En dus keken we zo hard uit naar deze vakantie, gingen we 3 weken van het land en al zijn moois genieten. 2 weken in een huisje in de geboortestreek van mijn papa namelijk Abruzzo, gevolgd door 1 week in een agriturismo in het iets meer toeristischer Toscane.Pescara, 15u rijden gaf de gps aan. Aangezien Amélie alles behalve een schatje in de auto is, hadden we besloten om in de vroege namiddag te vertrekken, ergens te stoppen voor het avond eten zodat de mini’s gelijk wat konden ravotten om vervolgens de trip verder te zetten. Rond 9u ’s ochtends zijn we aangekomen in Bucchianico, het geboortedorp van mijn papa. Op slechts 15 km van de zee – gelegen in de Abruzzo streek. Na een bezoekje aan het oorspronkelijk huis van mijn grootouders en de zia en zio, vertrokken we volgeladen met verse koekjes en taart richting ons huisje in Francavilla al mare.

Francavilla al mare is minder toeristisch, er is wel toerisme, maar dan eerder door de Italianen zelf. We hebben weinig andere nationaliteiten gespot. Dat maakt het op zich wel erg rustig. Het is best een grote stad, met tal van lekkere restaurants en nog beter ijs. Want dat is een must in Italia, een fijne dag afsluiten met de lekkerste ijsjes. Het enige “nadeel” is dat ze er amper Engels spreken, mijn 3 jaar avondschool Italiaans kwamen dus van pas.

Francavilla al mare is voor ons een beetje een ‘hidden treasure’. Niet alleen kan je er best wel goed proeven van het local life, zijn de mensen vriendelijk, kan je er lekker eten, ook de zee – dan spreek ik over het gedeelte waar wij ons ligbedje hadden – was geweldig. Het water was klaar, de zee ondiep en ook Mathis en Amélie konden er perfect staan. Je had links en rechts een iets dieper gedeelte waar je wat kon baden maar over het algemeen was het ondiep. Ideaal voor mijn 2 mini’s die natuurlijk nog niet kunnen zwemmen. Bovendien hebben we maar één dag golven gehad, perfect voor kinderen dus.

Op de agenda stonden ook hier en daar uitstappen, maar het was zo warm dat het aantal uitstappen beperkt was. Onze dag was bijna een dagelijks ritueel geworden: ’s morgens naar de koffiebar voor een croissant met Nutella en lekker kopje koffie, vervolgens naar het strand waar we een lekkere pizza of baguette met mortadella aten, gevolgd door de beste watermeloen, dan gingen de kids in het huisje slapen om vervolgens te gaan zwemmen en de avond af te sluiten met een bezoekje aan een restaurant en een ijsje.

Heerlijk die routine, heerlijk die momenten van lekker eten, van wat spelen op het strand en van wat quality time terwijl de mini’s sliepen. En of Italië ons kon bekoren!

Op zoek naar redenen waarom je Francavilla al mare aan je wishlist moet toevoegen?

abruzzo abruzzo abruzzo abruzzo abruzzo abruzzo abruzzo abruzzo abruzzo abruzzo abruzzo abruzzo abruzzo abruzzo

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: