Italië op zijn mooist deel 2

In Francavilla al mare verbleven we in een soort van appartementje. Villa delle Rondini. Er waren een 6-tal appartementjes met een gezamenlijk zwembad. Het was er hemels stil. Het leek wel of we er alleen rondliepen.We hadden een gezellig huisje met 2 slaapkamers en 2 badkamers, de kids deelden tot hun grote vreugde een kamer samen. En lollig dat ze dat vonden! Roepen op elkaar, elkaar beetje uitdagen. Vooral de kleinste die iedere ochtend er een gewoonte van maakte om haar tutjes op de grond te gooien en Mathis optrommelde om deze op te rapen. Een never ending spelletje. Alles wat je nodig hebt, was er aanwezig. Met vooral grote aandacht aan het mooi, verzorgd zwembad. Het leek wel ons privé zwembad want zelden of nooit was er iemand in het zwembad aanwezig. De kids vonden het geweldig om te duiken, springen en spelen. Mathis heeft zelfs bij momenten het aangedurfd om zijn zwemvest achter wegen te laten en zijn eerste stappen voor het leren zwemmen te zetten. Dat het 2 water ratjes zijn, is een feit.

Ook erg leuk en gezellig is het ontbijt van de Italianen. Ik beken, na 2 weken krijg je wel nood aan wat healthy ontbijt. Iedere ochtend kozen we een andere koffiebar uit. Net zoals de ‘echte’ italianen, een koffie’tje drinken en un cornetto eten. Van croissants met Nutella, tot gevuld met confituur. Iedere dag was één groot feest. En natuurlijk smaken de koffie’s nergens zo lekker als in Italië. Wat keken ze me vreemd aan als ik een grote latte macchiato bestelde, maar wat was hij het meer dan waard. Zelfs Amélie begon de ochtend met “koffie mama”. Met het lepeltje speelde ze mijn melkschuim laag ochtend na ochtend binnen.

Het eten in Italië is gewoonweg hemels. Van een lekkere pizza tot een sublieme pasta vongole. Of wat dacht je van Arrosticini? Dat is de plaatselijke lekkernij. “Stokjes” zoals wij in de familie dat altijd benoemen. Met een bruchetta met tomaat en wat lokale olijfolie. Mathis heeft dit op 2 avonden na, elke avond gegeten. En of ze smaakte.

Of ’s middags genieten van een lekker broodje met wat ‘mortadella’ of prochiutto. De Italiaanse eetcultuur is er eentje die ons wel kan bekoren. En dat was ook duidelijk merkbaar aan de weegschaal. Aangezien we momenteel in rechte lijn zitten naar de grote dag, is het vanaf nu kin kloppen, Pascale Naessens it will be. Bye bye Italia, bye bye pasta.

italie italie italie italie italie  italie italiema

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: