toscane

Italië op zijn mooist – laatste deel

Ik lijk gemengde gevoelens over te houden aan Toscane. Een beetje haat/liefde verhouding. Ik ben enthousiast over de charme, over de schoonheid maar misschien ook wel een beetje teleurgesteld. Al is teleurgesteld misschien een groot woord!

Ik vermoed dat het te maken heeft met het feit dat we eerst 2 weken in het totaal niet toeristisch Francavilla al Mare gezeten hebben. Vervolgens was de stap naar Toscane best groot. Wat een schok om op het eerste terrasje langs ons Nederlanders te horen. Weg charme, weg “privé.

Ik klink misschien een beetje veeleisend. Maar ik krijg het gevoel van Toscsane niet geplaatst. Ligt het aan het feit dat de kids misschien nog te klein zijn om iedere dag stad na stad te gaan bezoeken, om een uur onderweg te zijn om de grotere steden te vinden waar mijn mini’s na 2u wandelen uitgeput waren van de tocht en de zon en alleen maar dachten aan hun zwembad? Om vervolgens in de auto te kruipen en de mini’s exact 1 minuut later al knorrend aan te treffen? Of was het misschien het feit dat we zelf realiseerden dat het de ‘laatste week vakantie’ was en we optimaal wouden genieten van ons gezin ipv stadjes te bezoeken?

Het was mooi, daar bestaat geen twijfel over! Anghiari heeft mijn hart gevonden! Overweldigend mooi, authentiek, historisch en toch warm. Niet te veel toeristen, gezellig rondkuieren door straatjes die doodlopen. Heerlijk en een echte aanrader. Het eten blijft heerlijk, een lekkere pasta, verse vis of een pizza met een heerlijk wijntje. Van wijntjes kennen ze daar wel wat! En aperitieven ook.

Wat je zeker moet bezoeken?

Arezzo is een grote stad, maar heeft een historisch centrum om U tegen te zeggen. Na een gezellige wandeling, zijn we verzeild geraakt in het stadspark. Een heerlijke picknick en wat speelplezier later, waren voldoende om de mini’s uitgeput in de auto te krijgen.

Sansepolcro: klein maar fijn. Ieder stadje heeft zijn eigen charme en bij Sansepolcro vindt je charme in overvloed. Lekkere restaurantjes, leuke winkels en mooie gebouwen.

Anghiari: een omwalde stad, van ver rij je naar de stad met zijn stadsmuren. Met een lift ben je in no time in het centrum en kan je ronddwalen, gebouwen ontdekken, kerkjes en natuurlijk op tijd en stond een gelato eten en een aperol drinken.

Of gewoon onderweg de bordjes volgen en uitkomen in een stadje. Gezelligheid troef.

Wij brachten ook een bezoek aan een olijfperserij. Het uitgebreide assortiment van olijfolie werd één voor één geproefd. Gevolgd door een lekker, typisch Italiaanse lunch en wat zelfgemaakte wijn. Een idyllisch plek, onder enkele bomen ver weg van de zon.

En dat maakt de vakantie zo leuk en speciaal, niet de grote steden opzoeken, maar op zoek gaan naar enkele kleine parels verscholen op de kaart. Aan alle mooie liedjes komt een einde ook aan la bella Italia.

toscane toscane toscane toscane toscane toscane toscane toscane toscane toscane toscane toscane toscane toscane toscane toscane

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: