Kapitein Winokio

Zo’n 25 jaar geleden dacht ik dat ik juffrouw ging worden, de les spellen, dirigeren en commanderen, op het bord schrijven kon ik erg goed. Trouwens dit kwam overeen met 70% van mijn vrouwelijke klasgenoten. De resterende 30% wou danseres worden.Groot was mijn verbazing dit weekend op het communiefeest van mijn metekindje. In de kerk stelde ieder kind zich voor en liet ons weten wat hij/zij laten wilde worden. Van profvoetballer, tot architect, politie-agent en zelfs dakwerker. Er blijkt iets meer variatie te zitten in de kids anno 2016.

Als ik naar mijn eigen zoon kijk, mag ik zelfs niet meer vragen wat hij later wilt worden. Het antwoord dat ik resoluut krijg is “dat weet jij toch”. Met andere woorden RIDDER. De ridderspelen vorige zomer hebben grote impact gehad op hem en eerlijk toegeven, het feit dat hij deze zomer op rode ridderkamp gaat doet er ook niet zo goed aan. Hij spreekt mij nu al iedere week over het kamp waar hij naartoe mag gaan. Ga ik een zwaard maken? Krijg ik een helm? Mag ik vechten?

Ook bij het invullen van vriendenboekjes komt de ridder in hem naar boven. Bij de vraag waar ben je goed in, antwoordt hij altijd “vechten”. En de vraag die daarop volgt – wat vind je niet leuk, beantwoordt hij dan met “pijn doen”. Van contradictorisch gesproken 🙂

Hij is (voorlopig) een ridder in hart en nieren. Geweldig om te zien hoe hij erin opgaat, hoe hard hij gelooft in het ridder zijn.

Toen Kapitein Winokio me uitnodigde om te vertellen wat ik of Mathis later wil (de) worden ter voorstelling van zijn boek, moest ik dus niet lang nadenken. Met een huis vol “wapens” & ridder spullen is zijn toekomst droom duidelijk.

Bij deze kan ik je dus het nieuwe boek van Kapitein Winokio aanraden, ter inspiratie van je mini! Een leuk boek met 20 verrassende – traditionele én verzonnen – beroepen. Wat dacht je mini ervan om later boekentassencontroleur te worden of krokodillentrainer of wolkenmaker? Stuk voor stuk beroepen bedacht door kinderen. Fotografe Emilie Vercruysse en illustrator Isabelle Vandenabeele laten jong en oud wegdromen naar een wereld waarin alles kan: zowel op papier als via muziek. Bovendien kan je mini lekker meedansen en swingen op de 20 beroepenliedjes.

Het boek is te verkrijgen in de boekenwinkel en kost €23,95.

Kapitein-Winokio_Beroepenboek_Inside_1 Kapitein-Winokio_Beroepenboek_Inside_1 Kapitein-Winokio_Beroepenboek_Inside_1

 

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
%d bloggers liken dit: